Sena žaizda tapęs žvyrkelis kelia aistras

Sena žaizda tapęs žvyrkelis kelia aistras

Klaipėdos rajone esančios Dovilų seniūnijos gyventojams tikras galvos skausmas - Mažosios Lietuvos gatvė. Duobėtu ir pažliugusiu purvynu tapęs žvyrkelis iššūkiu gali tapti ir Visų Šventųjų dieną, lapkričio 1-ąją, mat yra visai netoli Lėbartų kapinių.

Vienas Dovilų seniūnijos gyventojas "Vakarų ekspresui" atsiuntė laišką, kuriame baiminosi, kad artėjant lapkričio 1-ajai gatvėje vis daugėja duobių, tad šalia esančių Lėbartų kapinių lankytojams gali kilti daug problemų.

"Šiuo aplinkkeliu už kelių dienų į kapines važiuos tūkstančiai automobilių", - perspėjo vyras.

Klaipėdos rajono savivaldybės Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus teigė, kad ši gatvė - senas rajono skaudulys.

"Žmonės skundžiasi. Yra numatyta šios gatvės rekonstrukcija, bet ji stringa. <...> Tą projektą pradėjome rengti prieš 4 metus. Bėda ta, kad patenkame į privačius sklypus. Vyksta žemės paėmimo procedūros", - kalbėjo A. Ronkus

Jis pasakojo, kad šiuo metu ruošiamasi duobes išlyginti. "Šiais darbais užsiima Dovilų seniūnija", - informavo jis.

A. Ronkus aiškino, kad žvyrkelis yra lyginamas kasmet, ypač dėmesys į gatvės priežiūrą atkreipiamas prieš Visų Šventųjų dieną.

Dovilų seniūnė Nijolė Ilginienė tikino apsilankysianti Klaipėdos miesto savivaldybėje, kurioje bus aptariamos ir eismo sąlygos Visų Šventųjų dieną.

"Vyks pasitarimas dėl važiavimo šiuo keliu. Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus, specialistų ir mano nuomone, nereikia ten važiuoti. Kelias nebaigtas tvarkyti. Ten nesaugu. Neduok Dieve, įvyks koks nelaimingas atsitikimas: juk eismas vyks ir vakare, o žmones būna išsiblaškę, pavargę. Yra normalus asfaltuotas aplinkkelis, juo ir reikėtų važiuoti į Lėbartų kapines. Žinoma, jei kas norės, galės važiuoti Mažosios Lietuvos gatve, bet mes tikrai už tai neatsakysime ir tegul mums pretenzijų niekas nesako", - perspėjo N. Ilginienė.

Ji pabrėžė, kad dėl ten gyvenančių žmonių patogumo vis tiek ruošiamasi lyginti duobes.

"Tai priklauso nuo oro sąlygų. Šią savaitę kelias buvo lyginimas, tačiau pranešama, kad sekmadienį lis, taigi, Vėlinių metu žvyrkelis vėl gali būti duobėtas. Be to, jei yra šlapia kelio danga, matosi pelkės, lyginti jo negalima, nes kelias bus ištaškytas, o pinigus vis tiek teks mokėti", - sakė N. Ilginienė.

Ji dėstė, kad nors gatvės rekonstrukcijos darbai, kurių metu buvo ruošiamasi ją asfaltuoti, prasidėjo, rangovas po kurio laiko bankrutavo. "Tad kelias toks ir liko - pusiau luptas, pusiau skustas", - apgailestavo seniūnė.

N. Ilginienė kalbėjo, kad rajono savivaldybė jau du kartus skelbė konkursą darbams atlikti, tačiau kilo teisinių bėdų, konkursai buvo atšaukti.

"Dabar trečią kartą skelbiamas konkursas. Kai kuriuos darbus reikės daryti iš naujo. Tikimės, kad atsiras naujas rangovas", - sakė seniūnė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder