Saudo Arabija perspėja, kad baus vairuojančias moteris

Saudo Arabija perspėja, kad baus vairuojančias moteris

Saudo Arabijos vidaus reikalų ministerija susisiekė su siekiančios nutraukti draudimą moterims vairuoti kampanijos organizatorėmis ir perspėjo, kad pažeidusios taisykles moterys bus baudžiamos, praneša "Reuters".

Kampanijos organizatorės internete viešino vaizdo įrašus, kuriuose jos nufilmuotos vairuojančios automobilius Saudo Arabijos miestuose. Organizatorės ragino šeštadienį prie vairo sėsti moteris, turinčias užsienyje išduotus vairuotojo pažymėjimus. Kampanijos tikslas yra pasinaudoti padėties neapibrėžtumu - draudimas moterims vairuoti nėra oficialiai įtrauktas nei į islamo teisės normas, nei į šalies eismo kodeksą.

Vidaus reikalų ministerija trečiadienį paskelbė pranešimą, kuriame pakartojo, kad Saudo Arabijoje moterims vairuoti draudžiama, bet vėliau ėmėsi aktyvesnių priemonių ir asmeniškai susisiekė su protesto organizatorėmis. Ministerijos atstovas joms paskambino ir pasakė, kad jei įklius vairuojančios, bus nubaustos.

Anksčiau Saudo Arabijoje vairuojančioms moterims buvo pateikiami kaltinimai lengvu nusižengimu - vairavimu be Saudo Arabijoje išduoto galiojančio pažymėjimo, kurie moterims tiesiog neišduodami. Vis dėlto, dalis moterų buvo apkaltintos sunkesniais nusikaltimais: viešosios tvarkos trikdymu arba protestų, kurie yra draudžiami, rengimu.

Ministerijos atstovas sakė, kad kreipimasis galioja ne tik akcijos organizatorėms, bet visoms moterims, kurios kada nors įklius vairuojančios.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder