Sankryžose - novatoriškas ženklinimas

Sankryžose - novatoriškas ženklinimas

Susisiekimo ministerija atkreipia vairuotojų dėmesį, kad Kelių eismo taisyklėse (KET) numatytas važiuojamųjų kelio dalių sankirtų ženklinimas pieštu geltonu tinklu arba geltonu keturkampiu su X viduryje yra svarbi prevencinė priemonė, kuri padės užtikrinti sklandžias eismo sąlygas sankryžose ir didesnį eismo srauto pralaidumą.

„Sankirtų žymėjimas geltonu brūkšniniu kvadratu skatins kultūringesnį vairavimą. Įvažiuodami į sankryžą ir sustodami joje mes nieko nelaimime, tik sudarome papildomas eismo kliūtis - spūstis, avarines situacijas", - sako Susisiekimo ministerijos kancleris Tomas Karpavičius.

Geltonų juostų tinklelis žymi vietą, į kurią draudžiama įvažiuoti, jei joje ar už jos stovi kiti automobiliai, kurie priverčia vairuotoją sustoti sankryžoje ir trukdyti kitų transporto priemonių eismui.

Pažymėtina, kad ši nuostata netaikoma sankryžoje į kairę sukantiems vairuotojams, kurie, norėdami pasukti į kairę ir praleisdami priešpriešinį transporto srautą, turėtų įvažiuoti į važiuojamųjų kelio dalių sankirtą ir praleisti priešpriešine eismo juosta važiuojančias transporto priemones.

Novatoriškas horizontalusis ženklinimas buvo numatytas dar 2014 m. rengiant naują KET redakciją. Geltonomis linijomis pažymėtas plotas leidžia kelio savininkui (miestuose - savivaldybėms) tiksliai nubrėžti sankirtos ribas, kad vairuotojams būtų aiškiau ir paprasčiau pamatyti tą vietą, į kurią įvažiuoti draudžiama, jeigu joje ar už jos yra kliūtis.

Savivaldybės, atsižvelgdamos į savo gatvių eismo intensyvumą ir apkrovimą, šį ženklinimą gali naudoti kaip vieną iš priemonių transporto spūstims mažinti. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder