Ryškėja naujas autobusų drabužis

Ryškėja naujas autobusų drabužis

Klaipėdos savivaldybės koridoriuose jau "vaikščioja" sprendimo projektas, kokiomis spalvomis nuo rugsėjo turi būti nudažyti miesto gatvėmis kursuojantys autobusai.

Transportininkų siūlymas ekologiškus autobusus dažyti žalios, pilkos ir oranžinės spalvos deriniu, o visus likusius - geltonai ir raudonai, jau sulaukė Savivaldybės Įvaizdžio komisijos pritarimo.

Vežėjai nori, kad politikai savo lemiamą žodį tartų kuo greičiau, nes visiems autobusams perdažyti reikia beveik 4 mėnesių, tačiau miesto valdžios atstovai sako, jog nieko baisaus neįvyks, jei autobusai spalvą pakeis ir vėliau.

Su miesto herbu

Žinia, nuo rugsėjo įsigalios naujos 7-erių metų trukmės sutartys su konkursus laimėjusiais vežėjais. Keleivius ir toliau tais pačiais maršrutais veš tos pačios bendrovės - Savivaldybės valdomas Klaipėdos autobusų parkas bei privatininkai "Gintarinis vairas" ir "Pajūrio autobusai", tačiau joms iškelta aibė naujų reikalavimų. Greta vienodo vairuotojų aprangos kodo, vaizdo registratorių, elektroninių švieslenčių, autobusų amžiaus, tarp konkurso sąlygų yra ir reikalavimas dėl autobusų išorės, kurią turi patvirtinti miesto Taryba.

Pasak VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) direktoriaus Gintaro Neniškio, įstaiga jau pateikė savo pasiūlymus, kuriems su nedidelėmis rekomendacijomis neseniai pritarė Savivaldybės įvaizdžio komisija.

"Siūlome ekologiškus autobusus, kurių dabar turi tik Klaipėdos autobusų parkas, palikti nudažytus dabartinėmis spalvomis - žalios, pilkos ir oranžinės deriniu. Visi kiti, pagal mūsų siūlymą, būtų dažomi istorinėmis Klaipėdos spalvomis - geltona ir raudona. Ant visų autobusų šalia priekinių durų būtų Klaipėdos herbas. Reklama bus galima tik ant galinės autobuso dalies", - sakė G. Neniškis.

Pasak jo, vežėjai norėtų, kad politikai savo verdiktą paskelbtų kuo greičiau, nes visiems 140 arba šiek tiek mažiau (jei būtų pritarta "ekologiškajam" variantui) autobusų perdažyti reikėtų 3,5-4 mėnesių.

"Tai padaryti nėra paprasta, nes autobusus reikia "nuimti" iš trasos, derinti darbo grafikus", - sakė G. Neniškis.

Savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus teigė, jos atitinkamas sprendimo projektas jau derinamas.

"Jis jau netrukus turėtų pasiekti Tarybos komitetus ir galbūt sprendimas bus priimtas dar šį mėnesį", - sakė R. Mockus.

Diskusijose nepaskęs?

Transporto klausimus kuruojantis Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas sakė tikįs, kad šįkart nebepasikartos dešimtmečio senumo istorija, kai jo paties iniciatyva dėl bendros autobusų išvaizdos buvo "nužudyta" kolegoms politikams pasinėrus į nesibaigiančias diskusijas.

"Aišku, tokia rizika yra ir dabar, tačiau tikiu, kad kolegos visgi vadovausis Įvaizdžio komisijos, kurią sudaro įvairių sričių profesionalai, rekomendacijomis ir rinksis tik iš trijų variantų. Tai yra arba bus apsispręsta pritarti transportininkų siūlomam variantui su dviejų spalvų deriniais, arba autobusai bus vien tik žali-pilki-oranžiniai, arba bus dažomi istorinėmis Klaipėdos spalvomis, kaip ir tarpukariu", - sakė A. Šulcas.

Jis patikino, kad žino visus techninius autobusų dažymo niuansus ir jų užprogramuojamus terminus, tačiau negalėjo patvirtinti, kad Taryba dėl šio klausimo apsispręs dar šio mėnesio posėdžio metu.

"Nesugrius Babilonas, jei perdažyti autobusai gatvėse pasirodys, ne rugsėjį, o, pavyzdžiui, prieš Naujuosius", - tvirtino A. Šulcas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder