Pirmoji žiedinė sankryža Gargžduose – pramonės rajone

Pirmoji žiedinė sankryža Gargžduose – pramonės rajone

Šiuo metu Gargždų pramonės rajone, Gamyklos gatvėje, vyksta krašto kelio žiedinės sankryžos įrengimo darbai, kurie finansuojami pagal viešojo ir privataus sektoriaus bendradarbiavimo sutartį. Kelio rekonstravimo darbai, kurių vertė kartu su projektavimu siekia apie 200 tūkst. eurų, turėtų būti baigti iki spalio mėnesio.

Finansai – iš trijų šaltinių

Atnaujinti susisiekimo infrastruktūrą Gamyklos gatvėje idėja kilo Pramonės verslo parko, užimančio per 16 ha, vystytojams – bendrovėms „Damavos NT“ (vadovas Dainius Šatkus) ir „Ilgalaikių investicijų kompanija“ (vadovas Rinaldis Bendikas). Pasak D. Šatkaus, kuris yra ir Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys, parke įrengta visa reikalinga infrastruktūra, ir jau 30 proc. sklypų yra nupirkti. Vienas iš stambiausių investuotojų – kaimynystėje įsikūrusi įmonė „Mars Lietuva“. Tikimasi sulaukti ir daugiau lietuviško ir užsienio kapitalo įmonių, kad čia formuotųsi pramonės, sandėliavimo, logistikos teritorija. Principas panašus, kaip plečiasi Klaipėdos laisvoji ekonominė zona, kai įsikurti suteikiami sklypai su visais reikiamais tinklais bei kita infrastruktūra. „Transporto žiedas – baigiamasis infrastruktūros įrengimo etapas, sutvarkant būsimojo pramonės parko prieigas ir pagerinant bendrą susisiekimo situaciją mieste. Pirmą kartą Lietuvoje vykdomas toks trišalis viešojo ir privataus sektoriaus projektas, mūsų partneriai yra rajono Savivaldybė ir Lietuvos kelių direkcija. Bendradarbiavimo sutarčiai rajono Taryba pritarė dar pernai. Tai pavyzdys, kaip galima kartu įgyvendinti miesto bendrojo plano sprendinius, numatytus pramonės plėtros teritorijoje“, – „Bangai“ sakė D. Šatkus.

Pušų ir Gamyklos gatvės susijungs

Savivaldybės Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus informavo, jog žiedo įrengimas kainuoja 169 tūkst. eurų. Pramonės parkas ir Savivaldybė skiria po 30 proc. reikalingos sumos, Kelių direkcija – 40 proc. „Toks projektas yra tikrai sveikintinas, jis visoms pusėms bei gyventojams atneš tik naudos. Savivaldybė skyrė savo dalį 50,5 tūkst. eurų. Rangos darbus atlieka įmonė „Žemkasa“, kuri įsipareigojusi darbus atlikti iki spalio mėnesio. Buvo galima daryti nuovažas į abi puses, tačiau žiedinė sankryža yra pigesnis varian­tas, o kartu ir patogesnis eismui, užtikrinantis didesnį saugumą“, – sakė A. Ronkus. Pasak vedėjo, yra suplanuotas Pušų gatvės tęsinys iki Gamyklos gatvės naujojo žiedo, kad transportas lengviau, ne per miesto centrą, pasiektų pramonės rajoną ar išvažiavimą iš miesto. Dabar kol kas nuo sankryžos su Dariaus ir Girėno gatve Pušų gatvė driekiasi žvyrkeliu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder