Pietų Korėja skirs baudą "Nissan" dėl "suklastotų" emisijų rezultatų

Pietų Korėja skirs baudą "Nissan" dėl "suklastotų" emisijų rezultatų

Pietų Korėja planuoja nubausti "Nissan Motor" 330 mln. vonų (279 920 dolerių) už įtariamas manipuliacijas vieno iš jos gaminamo modelio emisijų rezultatais, informuoja BBC.

Atlikusi 20 dyzelinių automobilių modelių tyrimą, šalies Aplinkosaugos ministerija tvirtina, kad "Nissan" modeliuose buvo įmontuoti vadinamoji "duomenis klastojanti" įranga.

Dabar ji reikalauja, kad būtų atšaukti šimtai "Nissan" automobilių, ir ketina paduoti į teismą "Nissan" padalinio Korėjoje vadovą.

"Nissan" neigia bet kokius savo pažeidimus.

"Nissan Motor" niekada nemanipuliavo savo gaminamų automobilių duomenimis ir nenaudojo duomenis klastojančios įrangos šiuose automobiliuose", - savo pareiškime teigia Japonijos automobilių gamintoja.

Pietų Korėja atliko tyrimą, paaiškėjus, kad Vokietijos gamintoja "Volkswagen" pernai falsifikavusi emisijų testų rezultatus. Balandį Japonijos automobilių gamintoja "Mitsubishi Motors" taip pat įsivėlė į emisijų skandalą, pripažinusi ištisus dešimtmečius falsifikavusi duomenis.

"Nissan" siekia tapti didžiausia "Mitsubishi" akcininke - praėjusią savaitę ji pranešė sutikusi įsigyti 34 proc. bendrovės akcijų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder