Paupių gyventojams šviesoforas mirksės tik sapnuose

Paupių gyventojams šviesoforas mirksės tik sapnuose

"Vakarų ekspresas" jau seniau nei prieš metus rašė apie uostamiesčio pakraštyje įsikūrusio Paupių kvartalo gyventojų problemas, kilusias pradėjus Joniškės gatvės rekonstrukciją. Žmonių nuomone, sunkumai dingtų čia įrengus šviesoforą, tačiau tokia įranga šioje vietoje greičiausiai neatsiras.

2012-ųjų rudens pradžioje uždarius dalį Joniškės gatvės rekonstrukcijai smarkiai padidėjo automobilių srautai Liepų gatvėje. Kartu problemų kilo Klemiškės gatvės rajono ir Paupių gyventojams, kurie, norėdami patekti į miesto centrą, dėl didelio intensyvumo eismo piko valandomis nebegali pasukti kairėn, į Liepų gatvę. Sunkumų iškilo ir iš čia esančios galinės stotelės išvažiuojant maršrutiniams autobusams.

Situacija nuo to laiko vis dar nepasikeitė.

"Aš gyvenu Paupiuose, Jaunystės gatvėje, ir kaip visi šiame rajone susiduriu su išvažiavimo iš Jaunystės ir Joniškės gatvių į Liepų gatvę, centro link, problema. Rytais nuo maždaug 7.20 iki 9 valandos dėl didelio automobilių srauto į Liepų gatvę iš Jaunystės gatvės mes išvažiuojame rizikuodami patekti į avariją, kurios pasekmės gali būti skaudžios, nes automobiliai čia važiuoja smarkiai viršydami leistiną greitį. O iš Joniškės gatvės mes turime išvažiuoti pažeidinėdami Kelių eismo taisykles - į salelę, kad paskui galėtume įsiterpti į antrą juostą važiuojant į centrą. Mums nesuprantama, kodėl šioje vietoje nėra šviesoforų", - teigė redakcijai laišką atsiuntęs Jonas.

Miesto savivaldybės Saugaus eismo komisijai šį klausimą svarstant prieš metus kalbėta apie galimybę laikinai, iki Joniškės gatvės rekonstrukcijos pabaigos, įrengti šviesoforus Liepų gatvės sankryžoje su Jaunystės gatve.

Tačiau tąkart konstatuota, kad tai miestui kainuotų pernelyg brangiai - esą tam reikėtų ir tvirtinimo konstrukcijų, ir naujų šviesoforų (gal net šešių), o jų pirkimas dėl viešųjų procedūrų užtruktų ilgai.

Tas pats atsakymas Paupių vairuotojams lieka ir dabar.

"Šviesoforo nei sankryžoje su Jaunystės, nei su Joniškės gatve tikrai nebus. Ten gyvenantiems vairuotojams padėtis turėtų palengvėti atidarius rekonstruotą Joniškės gatvę. Tuomet tie, kurie norės iš Paupių važiuoti į miestą, galės važiuoti Jaunystės gatve ir reikiamą vietą pasiekti per Joniškės gatvę", - "Vakarų ekspresui" sakė Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biuro komisaras inspektorius Gintaras Kučinskas.

Jis priminė, kad viena nauja šviesoforu reguliuojama sankryža Liepų gatvėje išties atsiras, tačiau ji bus arčiau kelio Klaipėda-Liepoja. Tiesa, terminai kol kas neaiškūs - tai priklausys nuo to, kada prasidės ir baigsis naujo gyvenamojo kvartalo statybos Liepų gatvės pabaigoje.

Būtent šio kvartalo gyventojams saugiau išvažiuoti bei grįžti namo šviesoforas ir bus skirtas. O Paupių gyventojams teks kliautis savo sugebėjimais ir Dievo pagalba.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder