Patarimai norintiems įsigyti naudotą automobilį

Patarimai norintiems įsigyti naudotą automobilį

Naujos automobilio vertė krenta iš karto vos ją tik išvažiuojate pro autosalono vartus. Visiškai naujos transporto priemonės pirkimas finansiniu požiūriu yra visiškai neracionalus sprendimas.

Perkant naudotą automobilį, jis savo vertės taip greitai nepraras, nes, visų pirma, jo kaina jau krito vos išvažiavus iš autosalono ir pamažu krenta eksploatuojant keliuose. Todėl naudotų transporto priemonių pasiūlymų ir kainų yra apstu, tereikia išsirinkti tinkamą ir neapsigauti.

Naudotos transporto priemonės pirkimas turi ir savų rizikų, ne visada pardavėjas sąžiningai atskleidžia jos trūkumus, nemažai pardavėjų šia veikla verčiasi nelegaliai, taip ne tik nemokėdami mokesčių, tačiau ir neturėdami kitos atsakomybės prieš klientą. Kartais tokie verslininkai parduoda iš pažiūros tvarkingus automobilius, tačiau atremontuotus po rimtų avarijų, su kuriais rūpesčių turėsite tiek kelyje, tiek bandydami parduoti patys. Tokių automobilių Lietuvos rinkoje yra apstu, tačiau neapsigauti padės tinkamai atlikti „namų darbai“.

Naudoti automobiliai su gamintojo garantija

Žinomi prekės ženklai savo salonuose turi ir naudotų automobilių, kuriems suteikia savo garantiją. Tokie automobiliai patikrinti, sutvarkytos pasidėvėjusios dalys ir paruoši naudojimui be rūpasčių. Todėl tokiam automobiliui sugedus gamintojas padengtų remonto išlaidas. Tokį automobilį pirkdami galite jaustis saugūs.

Iššifruokite automobilio identifikavimo numerį (VIN)

Viena iš nerašytų taisyklių – neskubėkite. Šiandieninės technologijos leidžia patikrinti automobilį net jo nepamačius. Patikrinti automobilio istoriją galite tiesiog savo išmaniajame telefone naudodamiesi VIN patikros paslaugas teikiančiomis interneto svetainėmis.

Automobilių istorijos tikrinimas ir pats VIN standartas nėra naujiena, tačiau seniau jis buvo prieinamas tik policijai, valstybinėms įmonėms ir automobilių pardavėjams. Dabar prie šių duomenų galime prieiti kiekvienas. Dekoduotami VIN galime patikrinti bet kokio automobilio, motociklo ar kitos transporto priemonės istoriją.

Patikrinę automobilio indentifikavimo numerį sužinosite jo pagaminimo datą, modelį, šalį ir gamyklą. Dideli gamintojai dažnai. turi kelias gamyklas skirtingose pasaulio šalyse. Taip pat sužinosite, automobilio specifikacijas, tokias kaip automobilio komplektaciją bei variklio dydį, ar automobilis nėra vogtas, draudimo istoriją, turėtas avarijas. Šių duomenų galima paprašyti ir pardavėjo, tačiau tikrinant patiems sutaupoma daug savo ir pardavėjo laiko

Nevenkite paskolos ar lizingo sutarties geresniam automobiliui

Dažnai geresnis automobilis yra neperkamas, nes jam neužtenka pinigų. Dažnai pirkėjas mano, kad pasiimti paskolą ar sudaryti lizingo sutartį galima tik naujam automobiliui. Tačiau skolintis ar pirkti lizingu šiais laikais praktiškai galite beveik bet ką, įskaitant ir naudotus automobilius. Tad galite kreiptis į savo banką, ar kitą kredito bendrovę. Jeigu tinkamai įvertinsite savo galimybes galite netgi išsaugoti savo turimą kredito reitingą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder