"Neste Lietuva" galės įsigyti "Alexela Oil" degalines

"Neste Lietuva" galės įsigyti "Alexela Oil" degalines

Automatinių degalinių tinklą valdanti bendrovė "Neste Lietuva" galės įsigyti 100 proc. įmonės "Alexela Oil" akcijų. Leidimą šiam sandoriui ketvirtadienį suteikė Konkurencijos taryba.

Nutarimas priimtas nustačius, kad dėl numatomos vykdyti koncentracijos nebus sukuriama ar sustiprinama dominuojanti padėtis ar itin apribojama konkurencija atitinkamose rinkose.

UAB "Alexela Oil" atstovauja Estijos bendrovė "Alexela Oil AS" ir valdo 22 automatines degalines Lietuvoje. Iš viso Baltijos šalių teritorijoje "Alexela Oil AS" valdo 79 degalines. UAB "Alexela Oil" vykdo mažmeninę prekybą degalais (benzinu ir dyzelinu) ir neprekiauja jokiais kitais naftos produktais (alyvomis ir pan.).

Pateiktame pranešime apie koncentraciją nurodyta, kad vienintelis įsigyjamo ūkio subjekto akcininkas siekia nutraukti nepelningą UAB "Alexela Oil" komercinę veiklą Lietuvoje ir ketina išeiti iš Lietuvos mažmeninės prekybos degalais rinkos.

Lietuvoje UAB "Alexela Oil" veikla buvo nuostolinga tiek dėl palyginti mažų pardavimų apimčių, tiek dėl didelių veiklos kaštų (darbuotojų atlyginimai, rinkodaros, aptarnavimo išlaidos ir kt.).

Vykdoma koncentracija UAB "Neste Lietuva" siekia plėsti degalinių Lietuvos teritorijoje tinklą. Be to, UAB "Neste Lietuva" siekia sustiprinti bendrovės padėtį rinkoje, konkuruodama su dviem mažmeninės prekybos lyderiais - degalinių tinklų operatoriais "Lukoil Baltija" ir "Lietuva Statoil".

Vykdoma koncentracija UAB "Neste Lietuva" siekia bent nežymiai padidinti mažmeninės rinkos dalį, kad galėtų efektyviai varžytis su stipriais konkurentais.

Pranešime apie koncentraciją nurodoma, kad užbaigusi minimą sandorį UAB "Neste Lietuva" planuoja prijungti UAB "Alexela Oil" degalinių tinklą prie UAB "Neste Lietuva" degalinių ir tęsti ekonominę veiklą su bendru prekės ženklu.

UAB "Neste Lietuva" planuoja toliau plėtoti pasirinktą automatinių degalinių verslo koncepciją bei neturi ketinimų keisti automatinių degalinių į tradicines degalines.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder