Neringa siekia tapti patrauklia elektromobiliams

Neringa siekia tapti patrauklia elektromobiliams

Siekdama dar labiau mažinti taršą ir triukšmą, Neringos savivaldybė daro pirmuosius žingsnius vystydama ekologiniam transportui skirtą infrastruktūrą. Praėjusiais metais patvirtintas Darnaus judumo Neringos savivaldybėje specialusis planas, o šiais metais jau kalbama apie pirmųjų elektromobilių įkrovimo stotelių atsiradimą.

Neringos savivaldybė daro žingsnius, kad pirmosios dvi elektromobilių įkrovimo stotelės kurorte atsirastų jau šiais metais. Planuojama, kad tai tūrėtų būti greitojo pakrovimo stotelės. Darnaus judumo plane išviso siūloma Neringoje įrengti 12 elektromobilių pakrovimo taškų.

Skirtingų transporto priemonių integruotumą numatantis dokumentas Neringoje siūlo įgyvendinti ir daugiau priemonių, susijusių su ekologiškų ir būtent elektrinių transporto priemonių plėtra.

Siūloma įgyvendinti elektrine ar hibridine pavara varomų ekologiškų transporto priemonių – kompaktiškų autobusiukų žiedinius ir su lankytinais objektais jungiančius maršrutus. Ekologiško viešojo transporto maršrutus siūloma įvesti visų gyvenviečių susisiekimui su pajūrio ruožu. Nidoje ir Juodkrantėje rekomenduojamas ilgesnis ekologinio transporto maršrutų tinklas. Atgaivinta idėja uždrausti autobusų ir automobilių eismą į Parnidžio kopą – čia taip pat galėtų būti teikiama pavėžėjimo ekologiškomis transporto priemonėmis paslauga.

Su Neringos savivaldybės planais praėjusią savaitę susipažino ir „Nissan Nordic Europe“ atstovai, atvykę ne tik pasidomėti ketinimais, vystant ekologiškam transportui skirtą infrastruktūrą, bet ir pristatyti kompaktiškų elektromobilių, kaip viešojo transporto, galimybes.

Beje, važiuodami į kurortą svečiai sėkmingai pasinaudojo vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringą lengvata. Nuo 2014-ųjų Neringos savivaldybės tarybos sprendimu nuo vietinės rinkliavos atleidžiami asmenys, į Neringą vykstantys su elektromobiliais, pateikę transporto priemonės registracijos liudijimą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder