Nenorinčių mokėti už automobilio stovėjimą nemažėja

Nenorinčių mokėti už automobilio stovėjimą nemažėja

Nepatenkinti uoliai rašomomis baudomis už neapmokėtą automobilio stovėjimą klaipėdiečiai užvertė skundais Viešosios tvarkos skyrių. Tačiau šio skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė akina, kad šie skundai adresuoti ne ten, kur reikia.

"Jei jau norite skųstis - skųskitės taip kaip priklauso, kaip reikalauja teisės aktai. Dabar mes tų gaunamų skundų neturime kur dėti, mes tik galime atsakyti žmogui, kad jis turi teisę per 20 dienų apskųsti administracijos komisijos sprendimą teismui. Tačiau kol žmogus rašinėja skundus ne ten, kur reikia, jis tą 20 dienų laikotarpį ir pražiopso", - surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo Kristina Vintilaitė.

Be kita ko, ji labai apgailestavo, kad išrašytų administracinių baudų už nesumokėtą automobilio stovėjimą anaiptol nemažėja. Atvirkščiai.

Vien per pirmąsias tris šių metų dienas jau išrašyti 165 administraciniai protokolai.
"Statistika liūdna, vien per praėjusių metų lapkričio mėnesį surinkta per 154 tūkst. litų baudų. Tuo metu, kai praėjusių metų pradžioje per 5 mėnesius buvo surinkta tik 64 tūkstančiai", - konstatavo K. Vintilaitė.

Visgi ir ji, ir Administracijos komisijos prie Klaipėdos miesto savivaldybės pirmininkas Vytautas Čepas atviravo, kad tarp aibės klaipėdiečių skundų tenka perskaityti ir racionalių pasiūlymų, į kuriuos planuojama atsižvelgti. Kaip vieną pavyzdžių, V. Čepas paminėjo priimtinesnę rinkliavos tvarką, kaip yra sostinėje, kur galima susimokėti ir už 10 minučių stovėjimą.

"Dažniausiai žmonės skundžiasi, kad jie buvo nubausti nepagrįstai, mat kaip tik tuo metu jie ėjo prie stovos skaitiklio pasiimti kvito, arba bėgo išsigryninti pinigų. Tad manau, kad tikrai būtų protinga palikti 5-10 minučių limitą ir neskubėti išrašinėti baudos. Galbūt tikrai žmogus už 2 minučių ateis ir atneš kvitelį", - svarstė V. Čepas.

Nors VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas ir atvirai pasidžiaugė, kad dabar tikrintojai dirba itin uoliai, tačiau tuo pat metu tikino, kad jie tikrai neskuba išrašinėti baudos kvitų tą pačią sekundę, vos užfiksavo pažeidimą.

"Pažeidimo užfiksavimas užtrunka apie 10 minučių, tad per tiek laiko tikrai galima spėti ir iki bankomato subėgioti. Būna ir tokių atvejų, kai pažeidėjai per langą pamato atvažiavusius kontrolierius ir tuo metu SMS moka už automobilio stovėjimą", - pasakojo A. Samuilovas.

Apžvelgdamas praėjusių metų rezultatus jis pasidžiaugė, kad vietinių rinkliavų surinkta 20 proc. daugiau nei 2010 metais. Ypač padidėjo SMS apmokėtų rinkliavų skaičiai - užfiksuotas net 70 proc. augimas. Iš viso skaičiuojama, kad rinkliavos praėjusių metų biudžetą papildė 1,7 mln. litų.

Be kita ko, V. Čepas ragino klaipėdiečius dažniau susimokėti už automobilio stovėjimą SMS žinute.

K. Vintilaitė priminė, kad jau dirba specialiai sudaryta komisija, kuri ir turėtų parengti siūlymus, ką dar reikėtų tobulinti šioje tvarkoje. Komisijai vadovauja vicemeras Artūras Šulcas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder