Motociklai išsikovojo Tiltų gatvę

Motociklai išsikovojo Tiltų gatvę

Pernai gruodį, po Pilies tilto rekonstrukcijos, buvo peržiūrėtas transporto, kuriam leista važiuoti Tiltų gatve, sąrašas. Į jį pateko visuomeninis transportas, neįgaliųjų ir taksi automobiliai, taip pat dviračiai. Vakar leista sąrašą papildyti ir motociklais. Ar jie jame išsilaikys ilgai, kol kas neaišku.

"Visoje Europoje taip yra - jei leidžiama gatve važiuoti visuomeniniam transportui, leidžiama ir motociklams", - savo prašymą leisti kirsti miestą naudojantis centrine arterija motyvavo motociklininkų klubo "Legacy Vets MC" atstovas.

Šis argumentas kai kuriems prašymą svarsčiusiems Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisijos (SEK) nariams pasirodė priimtinas. Maža to - patys valdininkai rado ir daugiau pliusų.

"Reikia gaivinti senamiestį, - lyg juokais, lyg ir rimtai pareiškė Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda. - Motociklai veža turistus, be to, jie puošia miestą. Man jie gražūs."

"Ir man gražūs, - suskubo pritarti Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas. - Lyg kokia rožinė, o gal žydra svajonė."

Vis dėlto nei miesto Visuomenės sveikatos centro atstovams, nei gyventojams motociklai senamiestyje svajone, juolab rožine ar žydra, nepasirodė. Pirmieji pareiškė, kad miesto centre triukšmas jau ir be motociklų siekia ribas, o antrieji pagrasino tiesiai šviesiai - jei motociklams bus leista važiuoti Tiltų gatve, jie Savivaldybę užvers skundais.

"Užsieniečiai motociklininkai tikrai tvarkingi, tačiau pažiūrėkite, kaip važinėja mūsiškiai. Jie tikrai labai triukšmingi", - aiškino viena iš senamiesčio gyventojų.

Visgi policija nebuvo prieš, kad motociklai būtų įleisti į Tiltų gatvę, už tai buvo ir SEK pirmininkas Aleksandras Michailovas, tačiau jis motociklininkus perspėjo - jei bus sulaukta gyventojų skundų, leidimas bus atšauktas.

Tiesa, prieš tai dar bus nuspręsta, kaip tiksliai apriboti motociklų pasirodymo Tiltų gatvėje laiką. Vienas iš siūlymų - leisti čia jiems važinėti nuo 7 valandos ryto iki 22 valandos vakaro. Tam patys motociklininkai neprieštaravo.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder