Mokyklos tiltas: saugumas kainuoja brangiai

Mokyklos tiltas: saugumas kainuoja brangiai

Nuo vakarykštės dienos važinėti populiariausia per prievartą tapusia arterija - Mokyklos gatvės tiltu - bus saugiau. Čia pagaliau paryškintos laikinas naujas eismo juostas žyminčios geltonos linijos. Tiesa, saugumas kainuos brangiai.

Apie būtinybę ryškinti linijas, kurios kone prieš mėnesį uždarius remontuojamą Pilies tiltą vairuotojus nukreipė nebe keturiomis, o penkiomis eismo juostomis, prabilta vos atsiradus šiai naujovei.

Dar kovo viduryje, jau pirmosiomis naujosios eismo tvarkos dienomis, pastebėta, kad geltonosios linijos prastai matomos. Tąkart miesto valdžios atstovai ramino, esą pasibaigus lietums ir nudžiūvus asfaltui linijos išryškės, tačiau taip neatsitiko - vairuotojai, ypač pirmą kartą važiuojantys Mokyklos gatvės tiltu, vadovavosi ankstesniuoju, baltų linijų žymėjimu.

Netrūko ir avarinių situacijų. Apogėjus pasiektas užvakar, kai ant tilto susidūrė du automobiliai. Tai atsitiko, kai vieno jų vairuotojas bandė išvengti susidūrimo su tarp linijų besiblaškančiu pagyvenusiu automobilininku. Šis, beje, po avarijos ramiausiai nuvažiavo toliau.

Beje, iškart po avarijos darbą ant tilto pradėjo kelininkai, mat savivaldybė dar prieš tai pripažino, kad geltonąsias linijas vis dėlto reikėtų paryškinti.

Tiesa, dabar rangovai - bendrovė "Lemminkainen Lietuva" - pasirinko kitokią technologiją.

"Dažymas nepasitvirtino, linijos nubluko, todėl dabar tie geltoni brūkšniai bus klijuojami ant asfalto", - paaiškino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Dirbant kelininkams eismas nebuvo uždarytas, kitaip Klaipėda būtų apskritai sustojusi kamščiuose. Būtent todėl, I. Šakalienės teigimu, rangovams teko užgaišti ilgiau - dirbta ne vieną, o dvi dienas. Vakar Mokyklos tiltas jau turėjo būti papuoštas naujosiosiomis linijomis.

Tiesa, šis "makiažas" kainuos daug - net 20 tūkst. litų. "Tokie įkainiai", - paaiškino savivaldybės atstovai.

Kodėl kokiu nors būdu nemaskuojamos baltosios linijos, vis dar pakankamai ryškiai žyminčios buvusias eismo juostas?

"O kaip užmaskuosi? Jei pašalinsi, tai kainuos, paskui vėl teks dažyti iš naujo, tai vėl kainuos. Aišku, reikia pripažinti, kad vairuotojams, ypač miesto svečiams, gali kilti neaiškumų, tačiau laikinasis geltonas ženklinimas - jau įprastas Lietuvoje, ir autostradoje vykstant darbams taip žymimas kelias. Žmonės jau turi būti pripratę ir žinoti, ką reiškia geltonos linijos", - teigė I. Šakalienė.

NUO VAKAR orientuotis ant Mokyklos gatvės tilto turėtų būti lengviau - čia ant asfalto užklijuotos naujos geltonos linijos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder