Miesto valdžia skuba dviratininkus "iškelti" į gatvę

Miesto valdžia skuba dviratininkus "iškelti" į gatvę

Jau greitai Klaipėdos centre pėstiesiems nebereikės dalintis šaligatviu su dviratininkais. Prieš porą savaičių Savivaldybės Saugaus eismo komisija nusprendė, kad dviračiais važiuoti Herkaus Manto gatvės atkarpoje tarp Danės gatvės ir Lietuvininkų aikštės bus galima tik gatve.

Ketvirtadienį keliuose jau buvo pradėtos žymėti atkarpų, kuriomis bus leidžiama važiuoti dviratininkams, ribos. Tiesa, skirtingai nei Tiltų gatvėje, šia juosta galės važiuoti ir miesto maršrutinis transportas. Dėl to teks kiek pakoreguoti šviesoforo veiklos rėžimą sankryžoje su S. Daukanto gatve - kad antrojoje juostoje nebūtų priversti ilgai laukti tie automobilininkai, kurie iš Herkaus Manto gatvės suka į kairę.

Miesto valdžios sprendimas "nukelti" dviratininkus nuo šaligatvio sukėlė neigiamą reakciją šios transporto priemonės gerbėjų bendruomenėje. Pasak jų, taip yra "žaidžiama" su dviratininkų saugumu kelyje. Tačiau savivaldybės atstovų teigimu, toks sprendimas yra geriausias, siekiant surasti kompromisą tarp pėsčiųjų ir dviratininkų dėl eismo šioje miesto dalyje sąlygų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder