Mersedesai perspės pėsčiuosius apie artėjantį automobilį

Mersedesai perspės pėsčiuosius apie artėjantį automobilį

"Mercedes-Benz" pristatė atnaujintą naktinio matymo sistemą "Night View Assist". Ji nuo šiol perspės pėsčiąjį apie jo link artėjantį automobilį, jei žmogus stovės pernelyg arti važiuojamosios kelio dalies. Tokią sistemą visuose mersedesuose už papildomą kainą bus galima užsisakyti nuo 2011 metų vasaros.

Pėsčiųjų perspėjimo sistema veiks automobiliui važiuojant 45 km/h ar didesniu greičiu ir jeigu žibintų jungiklis nustatytas "Auto" padėtyje. Dar viena sąlyga - pėsčiasis nuo mašinos turi būti ne toliau nei 80 m - tik tokiu atstumu veikia žmogų atpažįstančios infraraudonųjų spindulių kameros, sumontuotos priekiniuose mersedeso žibintuose. O viršutinėje priekinio stiklo dalyje sumontuota kita kamera atpažins, koks yra paros laikas ir ar iš priekio nevažiuoja automobiliai.

Po to, kai šių kamerų informaciją gaus kompiuteris, elektroninis valdymo blokas nuspręs, ar perspėti pėsčiąjį apie artėjančią mašiną, ar ne. Perspėjimo atveju sistema žmogui šalikelėje pasiųs keturis trumpus ryškios šviesos spindulius. O vienas iš žibintų penkioms sekundėms ryškiau apšvies pėsčiąjį.

Jei iš mersedeso priekio arba ta pačiame kryptimi priekyje važiuos kitas automobilis, sistema nesuveiks, nes priešingu atveju ji apakintų jo vairuotoją.

Naktinio matymo sistema "Night View Assist" buvo pristatyta 2005 metais S klasės "Mercedes-Benz" modelyje. Nuo 2009-ųjų ji montuota ir E klasės mersedesuose.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder