Klaipėdos Tiltų gatvė puošiasi "plytomis"

Klaipėdos Tiltų gatvė puošiasi "plytomis"

Lengvųjų automobilių vairuotojams Tiltų gatvę nuo šiol teks išbraukti iš uostamiesčio gatvių žemėlapio - trečiadienį čia jau pradėti statyti eismą draudžiantys ženklai.

Ši gatvė paliekama atvira tik visuomeniniam transportui ir dviratininkams.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, senamiesčio gyventojai ir visi kiti, norintieji ten patekti, turės važiuoti skersinėmis gatvėmis. Jomis kirsti Tiltų gatvę bus galima.

Dėl "plytų" ties abiem Tiltų gatvės pusėmis senamiestyje šiek tiek keičiama transporto judėjimo schema - vietoje buvusio vienpusio eismo Daržų gatvėje numatytas dvipusis, tačiau čia nebebus galima sustoti automobiliams, stovos skaitikliai iškeliami.

Iš viso senamiestyje bus pastatyta apie 60 ženklų - ne tik naujų, bet į kitas vietas perkeltų senų. Visa tai kainuos apie 13,5 tūkst. litų.

Darbą bendrovė "Sankryža" yra įpareigota pabaigti iki penktadienio. Tada stebėti situaciją senamiestyje bus paprašyta policijos pareigūnų.

Pasak L. Dūdos, uždrausti eismą lengvajam transportui Tiltų gatve apsispręsta dėl kelių priežasčių. Viena iš jų - nuo vibracijos kenčiančios Biržos tilto konstrukcijos. Eismas tiltu apribotas iki 30 km/h, tačiau, anot L. Dūdos, šiais laikais pasidarė madinga į greitį ribojančius ženklus nekreipti jokio dėmesio, nebent tik prie greičio matuoklių.

Ne taip seniai prie tilto atsiradę greičio ribojimo kalneliai išliks - jie saugos, kad pernelyg greitai nepralėktų ir konstrukcijų negadintų visuomeninis transportas.

Dar viena priežastis, dėl kurios transporto srautas Tiltų gatvėje gerokai sumažės - aplinkinių gyventojų prašymas.

"Gavome peticiją iš senamiesčio gyventojų, pageidaujančių, kad sumažėtų intensyvumas Tiltų gatvėje", - sakė L. Dūda.

Be to, taip išspręsta ir dviratininkų judėjimo per senamiestį problema. Šaligatviai, anot L. Dūdos, dviračiams čia nepritaikyti, per siauri, o dabar dviratininkai turės galimybę važiuoti gatve ir nebekonfliktuos su pėsčiaisiais.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder