Klaipėdos magistralėms - pokyčių pluoštas

Klaipėdos magistralėms - pokyčių pluoštas

Ketvirtadienį posėdžiavusi uostamiesčio savivaldybės Saugaus eismo komisija priėmė keletą sprendimų, aktualių ir vairuotojams, ir pėstiesiems.

Ne vienas jų - malonus automobilininkams. Pavyzdžiui, Minijos gatve leista važiuoti didesniu nei iki šiol - 70 km/h greičiu. Toks maksimalus greitis galios atkarpoje tarp Kalnupės gatvės ir Jūrininkų prospekto, tik ties sankryža su Nendrių gatve bus sumažintas iki 50 km/h.

Dešimčia kilometrų greičiau bus galima važiuoti ir Mokyklos tiltu bei Priestočio gatvės atkarpa tarp šio tilto ir posūkio į "Liepos" prekybos centrą. Tiesa, siūlyta greitį padidinti dar labiau - iki 70 km/h, tačiau po Kelių policijos biuro atstovų pastabų apsiribota ženklu "60".

Kada tiksliau atsiras didesnį greitį leidžiantys ženklai, kol kas neaišku.

Baltijos prospekte, prieš perėjas, esančias ties "Norfos" parduotuve, jau netrukus bus įrengti greičio slopinimo kalneliai. Tai daroma neatsitiktinai - per paskutinius pusantrų metų čia žuvo keturi pėstieji, paskutinį kartą per gatvę ėjęs žmogus partrenktas ne taip seniai - kovą.

Lengviau atsipūsti turėtų Taikos prospekto gyventojai bei juo dažniau važinėjantys lengvųjų automobilių vairuotojai - didelėje jo dalyje, nuo Sausio 15-osios gatvės iki Smiltelės gatvės, nutarta uždrausti sunkiasvorių transporto priemonių eismą. Į uostą judantiems vilkikams rekomenduojama naudotis Šilutės plentu, Jūrininkų, Statybininkų ir Baltijos prospektais.

O štai Rūtų gatvės gyventojai, prieš kelerius metus išsikovoję gyventi vienpusio eismo gatvės kaimynystėje, greičiausiai bus nuvilti. Saugaus eismo komisija atkarpoje tarp Birutės gatvės ir "Vėtrungės" stovėjimo aikštelės vėl leido važiuoti abiem kryptimis.

Tai padaryta Rūtų gatvėje įsikūrusios Greitosios medicinos pagalbos stoties bei įmonės "Gatvių apšvietimas" prašymu - esą jų automobiliams ir dėl laiko, ir dėl kuro buvo labai nepatogu važiuoti aplinkkeliais.

Tiesa, dvipusis eismas čia galios tik dienomis, o nuo 19 iki 7 val. bus leidžiama važiuoti tik viena kryptimi - Taikos prospekto link.

Be viso kito, nuspręsta sumažinti kelio ženklų skaičių Klaipėdos gatvėse. Omenyje turimi vairuotojų dėmesį blaškantys informaciniai įvairių paslaugų teikėjų, pavyzdžiui, viešbučių, ženklai. Teigiama, jog nemažai jų pastatyta savavališkai, jie netvarkingi, kai kurių reklamuojamų objektų jau seniai nėra.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder