Kitąmet kinams bus grąžintas 10 proc. mokestis už transporto priemones

Kitąmet kinams bus grąžintas 10 proc. mokestis už transporto priemones

Antradienį Kinijos finansų ministerija pranešė, kad nuo 2011 m. šalis ir toliau rinks 10 proc. įsigijimo mokestį už transporto priemones, kurių variklių dydis siekia 1,6 litro arba yra mažesnis. Ministerijos teigimu, taip nuspręsta, nes Kinija atsigauna po finansinės krizės ir jos ekonomika atgavo spartų augimo tempą, informuoja "chinadaily.com".

2009 m. stengdamasi įveikti finansinę krizę ir padidinti ekologiškų automobilių naudojimą Kinija perpus sumažino įsigijimo mokestį nuo 10 iki 5 proc. už transporto priemones, kurių variklių dydis siekia 1,6 litro arba yra mažesnis.

Šių metų sausio 1 d. šis mokestis buvo padidintas iki 7,5 proc.

Mokesčių lengvatos ir vykdoma palanki politika sustiprino Kinijos automobilių rinką, kuri per pastaruosius dvejus metus sparčiai išaugo.

2009 m. Kinija pakilo į pirmąją vietą pasaulyje pagal automobilių pardavimus, pirmą kartą aplenkusi pagal šį rodiklį Jungtines Valstijas.

Oficialiais duomenimis, 2009 m. Kinijos rinkoje buvo parduota 13,65 mln., o tai yra 46 proc. daugiau palyginti su 2008 m. Pernai Kinijos automobilių produkcija išaugo 48 proc. iki 13,79 mln. automobilių.

Tikimasi, kad Kinijos automobilių pardavimai 2010 m. sieks 18 mln.

Pelnas, gautas už naujoms transporto priemonėms taikomą mokestį, per pirmus vienuolika 2010 m. mėnesių, palyginti su tuo pačiu 2009 m. laikotarpiu, išaugo 53,3 proc. ir siekė 156,92 mlrd. juanių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder