Kalėdinė „dovana“ vairuotojams – nauji greičio matuokliai

Kalėdinė „dovana“ vairuotojams – nauji greičio matuokliai

Vairuotojų laukia staigmena – jau netrukus skirtingose Lietuvos vietose pradės veikti beveik 100 naujų greičio matuoklių. Tačiau jie matuos ne tik greitį.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) atstovas Evaldas Tamariūnas primena, kad šiais metais valstybinės reikšmės keliuose bus įrengti žadėti 70 momentinių greičio matuoklių.

„Pagal VĮ Lietuvos automobilių kelių direkciją ir dviejų rangovų sutartį, 70 naujos kartos momentinių greičio matuoklių turi pradėti veikti šių metų gruodžio pabaigoje“, – teigė E. Tamariūnas.

Kitąmet – dar daugiau greičio matuoklių

Kaip jau buvo minėta anksčiau, LAKD atstovai skelbė ir apie dar vieną pirkinį – 100 vidutinio greičio matuoklių, kurie taip pat bus išdėliojami 50 skirtinguose kelio ruožose.

Naujieji vidutinio greičio matuokliai matuos ne tik greitį, bet taip pat lengvai nustatys, ar vairuotojai savo automobiliui yra atlikę techninę apžiūrą, be to, bus nustatoma, ar jie apsidraudę civilinės atsakomybės draudimu ir sumokėjo kelių naudotojo paskirtą mokestinę dalį.

Kelių direkcija pažymi, kad matuoklių įrengimo vietos nustatomos atsižvelgus į skirtingus kriterijus, pavyzdžiui, vidutinį metinį paros eismo intensyvumą, eismo įvykių skaičių. 

Iki kitų metų pavasario ruošiamasi įrengti dar 112 vidutinio greičio matuoklių, jie matuos greitį 56 ruožuose. Nors pateiktos vietos, kur išdygs nauji matuokliai dar gali nežymiai kisti, priduriama, kad kiekvienoje kelio atkarpoje apie stovintį matuoklį informuos pastatytas kelio ženklas. 

Skelbiama, kad naujų matuoklių pirkimui buvo išleista daugiau kaip 7 mln. eurų.

Metų pradžioje Lietuvos valstybinės reikšmės keliuose veikė 50 vidutinio greičio matuoklių, kurie greitį matavo 25 skirtinguose Lietuvos kelių ruožuose.  

Kur bus įrengti naujieji greičio matuokliai, galima pažiūrėti ČIA.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder