Jaunieji vairuotojai bus po policijos padidinamuoju stiklu

Jaunieji vairuotojai bus po policijos padidinamuoju stiklu

Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Gintaras Aliksandravičius sako, kad jaunieji, nepatyrę vairuotojai dabar ir ateityje bus po padidinamuoju policijos stiklu.

Trečiadienį spaudos konferencijoje Seime, skirtoje Saugaus eismo dienai, jis sakė, kad mažinant avaringumą keliuose pasiekta pažanga yra milžiniška, tačiau toli gražu dar nėra pakankama.

Pasak G. Aliksandravičiaus, pagrindinės veiklos kryptys yra vairuotojų rengimas, eismo dalyvių švietimas ir mokymas, eismo dalyvių kontrolė, kelių infrastruktūros, techninės būklės transporto priemonių gerinimas.

Tačiau jokios technologinės naujovės, jo nuomone, nepakeis žmogaus mąstysenos, pasaulėžiūros, vertybių. Todėl Kelių policijos tarnybos viršininkas iš eismo dalyvių norėtų daugiau socialinio atsakingumo.

Kalbėdamas apie nelaimių mažinimą keliuose Seimo narys socialdemokratas Eduardas Šablinskas sakė, kad reikėtų rekomenduoti drabužių ir avalynės gamintojams, kad ant drabužių atsirastų atšvaitai.

Parlamentaro nuomone, reikėtų peržiūrėti baudų išieškojimo tvarką, taip pat drausminti pėsčiuosius.

„Skatinsime atšvaitų naudojimą ant vaikų drabužėlių, sieksime, kad būtų išieškomos baudos iš pažeidėjų (pavyzdžiui, neleisti susituokti, kol nesumokėjo baudų), bausti už kalbėjimą mobiliuoju telefonu einančius per perėją ir kt. Skaudžių nelaimių kelyje galima išvengti. Saugaus eismo dienos Lietuvoje galėtų vykti kasdien", - įsitikinęs Seimo narys.

2002 m. idėjos dalinti atšvaitus iniciatorius E. Šablinskas pirmuosius 80 tūkst. atšvaitų, padedamas policijos pareigūnų, išdalino pirmokėliams ir važnyčiotojams. 2006 m. socialdemokratų iniciatyva, balandžio 6-oji buvo įtraukta į atmintinų dienų sąrašą.

„Džiaugiuosi, kad prieš keturiolika metų socialdemokratams kilusi idėja dalinti atšvaitus atnešė tokių puikų rezultatų, o įteisinta atmintina Saugaus eismo diena vis labiau pastebima visuomeniniame gyvenime", - spaudos konferencijoje kalbėjo jis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder