Įvedamos naujovės vairavimo egzamine

Įvedamos naujovės vairavimo egzamine

Nuo sausio 1-osios "Regitra" per praktinio vairavimo egzaminą pradės tikrinti saugaus ir taupaus vairavimo įgūdžius. Tai nustatančius pakeitimus įsakymu patvirtino vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

"Šiais pakeitimais siekiame ugdyti saugesnio vairavimo įgūdžius, mažinti avaringumą keliuose bei taršą miestuose", - yra sakęs ministras D. A. Barakauskas.

Tikrinti saugaus ir taupaus vairavimo įgūdžius Europos Sąjungos valstybes nares nuo 2013 metų gruodžio 31 dienos įpareigojo Europos Komisijos direktyva.

Direktyvoje nustatyta, kad, patvirtindami saugaus ir taupaus vairavimo įgūdžius, vairuotojai per egzaminą turės važiuoti taip, kad būtų užtikrinta eismo dalyvių sauga, mažinamas degalų naudojimas ir išmetamųjų teršalų kiekis įsibėgėjant, lėtėjant, važiuojant į įkalnę ir nuokalnę, prireikus, perjungiant pavaras.

"Regitra" per praėjusius metus intensyviai ruošėsi su egzaminų vertinimu susijusioms naujovėms: daugiau nei šimtui įmonėje dirbančių egzaminuotojų surengė saugaus ir taupaus vairavimo mokymus, apie būsimas naujoves diskutavo su vairavimo mokyklų atstovais.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder