Iki šeštadienio privaloma pasikeisti padangas

Iki šeštadienio privaloma pasikeisti padangas

Nuo lapkričio 10 d. šalies keliuose draudžiama važiuoti su vasarinėmis padangomis, o automagistralėse reikia sumažinti greitį.

Važiuoti su vasarinėmis padangomis šalies keliuose draudžiama nuo lapkričio 10 d. iki balandžio 1 d. Dygliuotas padangas leidžiama naudoti jau nuo lapkričio 1 d. Naudojant tokias padangas, ant automobilio būtina prisiklijuoti skiriamąjį ženklą, informuojantį apie tai.

Saugaus eismo specialistų teigimu, net ir nedidelė avarija paprastai pridaro daugiau nuostolių, nei kainuoja komplektas žieminių padangų. Vairuotojai turėtų pasirūpinti savo ir savo artimųjų saugumu, nes eismo sąlygos šiuo metų laiku yra žymiai sudėtingesnės nei vasarą. Lengvųjų automobilių žieminių padangų protektoriaus gylis turi būti ne mažesnis kaip 3 mm. Patariama vengti įsigyti naudotas ir restauruotas padangas, nors kartais jos būna gerokai pigesnės.

Šiuo metu šalyje galima įsigyti net kelių dešimčių skirtingų gamintojų padangų. Specialistai pataria rinktis jas pagal finansines galimybes, bet naujas. Naujos padangos gaminamos taikant modernesnę technologiją, jų protektoriaus guma minkštesnė, geresnis sukibimas su kelio paviršiumi, todėl jos būna saugesnės.

Susisiekimo ministerija primena pėstiesiems, kad einant neapšviestu kelkraščiu arba važiuojamosios dalies kraštu tamsiuoju paros metu būtina prisisegti atšvaitą arba vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais. Tamsoje važiuojant dviračiu, jo priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, o gale - raudonos šviesos žibintas. Dviratininkas privalo dėvėti šviesą atspindinčią liemenę arba būti prisisegęs šviesą atspindinčius elementus.

Per dešimt šių metų mėnesių Lietuvos keliuose jau žuvo 240 žmonių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder