"Google Android" operacinę sistemą naudos ir automobilių gamintojai

"Google Android" operacinę sistemą naudos ir automobilių gamintojai

JAV interneto milžinė "Google" bendradarbiaus su keturiomis didžiosiomis pasaulio automobilių gamintojomis. Automobilių koncernai savo gaminamose transporto priemonėse nori diegti operacinę sistemą "Android". Apie tai antradienį pranešė Japonijos verslo laikraštis "Nikkei".

Bendradarbiavimo su "Google" sutartį pasirašė vokiečių "Audi AG", Japonijos "Honda Motor", JAV "General Motors" ir Pietų Korėjos "Hyundai Motor". Taip pat prie šios sąjungos prisijungs procesorių bei vaizdo plokščių gamintoja "NVIDIA Corp".

Manoma, kad automobiliuose įdiegtos "Google" mobiliosios technologijos leis vairuotojams naudoti navigacinę įrangą kaip įprastą kompiuterį ar išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių pagalba.

Tikimasi, kad pirmieji automobilių modeliai, kuriuose bus įdiegta "Android" sistema, bus rinkoms pristatyti jau šių metų pabaigoje.

Šiuo metu "Google" produktas laikomas vienu populiariausių mobiliųjų telefonų rinkoje. Naujausi duomenys rodo, kad sistema įdiegta 80-tyje proc. visų pasaulio išmaniųjų telefonų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder