Estijos degalų pardavėjai bando užsidirbti iš smunkančių didmeninių kainų

Estijos degalų pardavėjai bando užsidirbti iš smunkančių didmeninių kainų

Statistiniai duomenys rodo, kad Estijos degalų pardavėjų taikomi antkainiai per metus išaugo du kartus. Apie tai praneša Estijos naujienų portalas "ERR.EE". 

Pirmąjį šių metų ketvirtį Estijoje registruojamas vidutinis motorinių transporto priemonių degalų antkainis sudarė 7 proc., o jau antrąjį ketvirtį - 14 proc. Šalies statistikos departamentas iki šiol nepateikė trečiojo ketvirčio duomenų, tačiau Estijos "Swedbank" banko vyriausiasis ekonomistas Tonu Mertsinas (Tonu Mertsin) mano, kad ir šis rodiklis bus gana aukštas. 

Anot jo, kita vertus, degalų pardavėjų taikomas antkainis yra vienas iš pačių žemiausių mažmeninės prekybos sektoriuje. Nuo pat 2011 metų jų pelningumo rodiklis visą laiką laikėsi ties 7 proc. riba. 

"Dabar antkainiai gerokai išaugo", - teigia T. Mertsinas ir priduria, kad tuo pačiu metu naftos kaina pasaulinėse rinkose gerokai krito. 

"Mažmeninė degalų kaina žema, savo ruožtu didmeninė yra dar žemesnė. Aišku, sunku pasakyti, ar tokia situacija išliks tik trumpą laiką, tačiau jau pusę metų taikomi antkainiai yra gerokai padidinti. Šiuo metu net ir degalų pardavėjai bando užsidirbti susidarius skirtumui tarp didmeninės ir mažmeninės kainų", - aiškina specialistas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder