Eismo sąlygas sunkina plikledis

Eismo sąlygas sunkina plikledis

Prasidėjus kalendorinei žiemai pirmadienio ryto eismo sąlygas apsunkino plikledis. Pranešama, jog plikledis gali formuotis ir trečiadienio naktį.

Esant artimai nuliui ir žemesnei oro temperatūrai kelių dangos pasidengia plikledžiu, formuojasi "juodasis ledas", kuris sunkiai pastebimas ir yra be galo pavojingas. Tokiu oru važiavimo sąlygos gali pasikeisti staiga bet kuriuo metu.

Pasak sinoptikės Giedrės Andruškienės, šią savaitę daugelyje vietovių pasirodys krituliai - sniegas ir šlapdriba, o eismo sąlygas daug kur ir toliau sunkins plikledis. Oro temperatūra naktį gali siekti nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, o dienomis - nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 šilumos.

Trečiadienio naktį ir dieną numatomas plikledis. Temperatūra naktį kris iki 3 laipsnių šalčio, o dieną laikysis apie 2 laipsnius šalčio. Tik Kuršių nerijoje temperatūra sieks 1-2 laipsnius šilumos.

Atsižvelgiant į orų sąlygas ir nuolat kintančią oro temperatūrą, vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimalų leistiną greitį, laikytis saugios distancijos, vengti staigių, neapgalvotų manevrų.

Žiemai uostamiestis pasiruošė

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, UAB "Vakarų švara", valanti pietinės uostamiesčio dalies gatves, žiemai yra pasiruošusi. Ji turi įvairios technikos ir 250 tonų smėlio ir druskos mišinio.

Šiaurinės miesto dalies gatvių valymo įmonė UAB "Ecoservice" turi 520 tonų smėlio ir druskos mišinio, įvairios technikos. O miesto šaligatvius valanti UAB "Klaipėdos želdiniai" turi 200 smėlio dėžių ir 100 tonų smėlio ir druskos mišinio, technika taip pat jau yra paruošta.

Esant rizikai, jog kelias pasidengs plikledžiu, barstytuvai nieko nelaukdami jau dabar važiuoja ant kelio dangos berti druskos.

"Nuo lapkričio 28 dienos yra barstomi tiltai, įkalnės, nuokalnės ir pagrindinės miesto gatvės. Pirmadienio vakarą lijo, tad keliai barstomi nebuvo, tačiau pagrindinių miesto gatvių, viadukų, įkalnių ir nuokalnių barstymas prasidėjo ryte - 4 val. 30 min.", - tikino I. Šakalienė.

Šiuo metu, kol nėra būtinybės, šalutinės gatvės ir daugiabučių namų kiemai nėra barstomi, tačiau, pasak I. Šakalienės, jei reikės, barstytuvų vairuotojai bus informuoti ir išsiųsti į šalutines gatveles bei kiemus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder