„Dyzelgeitas“: žlugo „Volkswagen“ derybos su ieškovais dėl kompensacijos

„Dyzelgeitas“: žlugo „Volkswagen“ derybos su ieškovais dėl kompensacijos

Žlugo Vokietijos autopramonės milžinės „Volkswagen“ derybos su šimtais tūkstančių vairuotojų, pateikusių kolektyvinį ieškinį dėl vadinamojo „dyzelgeito“ skandalo, pranešė pati „Volkswagen“.

„Volkswagen“ atstovas patvirtino, kad bendrovė 400 tūkst. ieškovų siūlė 830 mln. eurų kompensaciją, kad išspręstų iškeltą bylą.

400 tūkst. „Volkswagen“ vairuotojų, kuriems atstovauja Vokietijos vartotojų teisių apsaugos grupė VZBV, siekė kompensacijos dėl smukusios jų automobilių vertės, kai paaiškėjo, kad dėl „Volkswagen“ sukčiavimo jų automobiliai aplinką teršė labiau nei nurodyta automobilių specifikacijose.

„Šis vairuotojų atžvilgiu teisingas sprendimas žlugo tik todėl, kad VZBV teisininkai reikalavo 50 mln. eurų už savo darbą siekiant susitarimo“, – teigė „Volkswagen“ atstovas.

Automobilių gamintojos teigimu, VZBV nepateikė „pakankamų konkrečių įrodymų“, kodėl teisininkams „Volkswagen“ turėtų išmokėti papildomus 50 mln. eurų.

Ši „Volkswagen“ byla yra pirmoji tokia kolektyvinio ieškinio byla Vokietijoje.

2015 m. rugsėjį „Volkswagen“ prisipažino sukčiavusi per automobilių taršos emisijų testus. Kai kurių dyzelinių automobilių varikliuose buvo įdiegta programinė įranga, kuri sumažindavo azoto oksidų taršą gamyklinių testų metu, tačiau išriedėję į gatves automobiliai aplinką teršė kur kas labiau nei leistina.

Dėl „dyzelgeito“ skandalo „Volkswagen“ patyrė jau daugiau nei 30 mlrd. eurų nuostolių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder