Dėl ko kyla konfliktai automobilyje

Dėl ko kyla konfliktai automobilyje

Žinia, net paprastas pokalbis mašinoje gali baigtis avarija, tad ką čia bekalbėti apie aistringus ginčus. Tačiau tokių kartais neišvengsi, jei salone - du artimi žmonės. Ir atsargiai kalbantis - kartais ginčo priežastimi tampa... pati pokalbio tema.

Remiantis Didžiojoje Britanijoje Automobilininkų asociacijos bei rinkodaros kompanijos "Populus" atliktu tyrimu, dažniausiai konfliktai automobilyje kyla dėl pasirinkto maršruto.

Į pirmąjį "konfliktinių" temų trejetuką pateko ir per greitas važiavimas. Jis užėmė antrą vietą. Trečioje - nenoras tartis renkantis maršrutą.

Apklausus daugiau nei 23 tūkstančius automobilininkų paaiškėjo, kad apskritai mašinose labiausiai linkę ginčytis 18-24 metų bei vyresni nei 65 metų amžiaus žmonės.

Tačiau svarbiausia ginčų priežastis visose be išimties amžiaus kategorijose buvo būtent maršruto pasirinkimas. Per greitas važiavimas visose grupėse taip pat dažnai įskeldavo konfliktus, tačiau tarp 35-44 žmonių ne jis, o per daug triukšmaujantys vaikai yra antrą vietą užėmusi ginčų priežastis.

10 svarbiausių ginčo priežasčių automobiliuose

1. Maršruto pasirinkimas

2. Per greitas važiavimas

3. Nenoras tartis renkantis maršrutą

4. Triukšmaujantys vaikai

5. Pastabos kitiems vairuotojams

6. Klimato kontrolės įrangos temperatūra

7. Sustojimo pavalgyti vietos pasirinkimas

8. Muzikos pasirinkimas

9. Pokalbio tema

10. Per lėtas važiavimas

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder