BMW vairuotojais skundžiasi ne tik lietuviai

BMW vairuotojais skundžiasi ne tik lietuviai

Pamenate pranešimus apie du jaunus klaipėdiečius, neseniai automatinių matuoklių užfiksuotus važiuojančius rekordiniu greičiu?

Vienas jų Palangos plentu svetimu BMW X5 visureigiu lėkė 179 km/h greičiu, kitas Liepojos gatvėje mamos sedaną BMW-530 išbandė skrisdamas 182 km/h greičiu.

O prisimenate kitą jauną klaipėdietį, gegužę Pilies gatvėje nesuvaldžiusį greitai važiavusio BMW ir užmušusį du bendrakeleivius? Aišku, nepamiršote ir 17 "bumerių", kurie šį rytą jums važiuojant į darbą neparodė posūkio signalo, ir tų kitų 52 "kovinių" bavariškų mašinų, kurių vairuotojai kitais būdais pažeidė eismo taisykles.

Nebijokite, tai - ne paranoja. "Bayerishe Motoren Werke AG" produkciją išties vairuoja chuliganai - ne tik Klaipėdoje ar Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

Paskutinieji tą patvirtino amerikiečiai. Ir ne paprasti vairuotojai, o mokslininkai.

Berklyje (JAV) įsikūrusio Kalifornijos universiteto Individualumo ir socialumo tyrimų instituto komanda atliko tyrimą, kuriuo siekta nustatyti, kokią įtaką žmonių turtai turi jų elgesiui. Tyrimo metu stebėti ir pėsčiųjų bei vairuotojų santykiai.

Tyrėjus domino vairuotojų reakcija į kelią išėjus pėsčiajam. Domėn buvo imama ir apytikslė automobilio vertė: nuo 1 klasės (visiškas "laužas") iki 5 ("premium" klasės automobiliai, pvz., BMW, "Mercedes-Benz" ar pan.), taip pat pažymėta ir vairuotojo lytis.

Ištyrus 152 vairuotojų elgesį konstatuota, kad 8 iš 10 automobilininkų praleido pėsčiuosius, beje, tai padarė visi 1 klasės mašinas vairavę asmenys. Pastebėta ir tai, kad vairuotojai vyrai pėsčiuosius praleisdavo rečiau nei moterys, o abiejų lyčių vairuotojai moteris pėsčiąsias praleisdavo dažniau nei vyrus.

Tačiau svarbiausia eksperimento išvada tokia - brangių automobilių vairuotojai pėsčiuosius praleidžia gerokai rečiau, o absoliučiai blogiausi rezultatai yra tų, kurie važiavo BMW automobiliais.

O štai kita, jau Didžiojoje Britanijoje atlikta studija taip pat byloja apie BMW vairuotojų "išskirtinumą".

Čia automobilininkai buvo paprašyti įvardinti markę ir spalvą mašinų, kurių vairuotojai kelyje elgiasi agresyviausiai. Apklausus 2 837 žmones paaiškėjo, jog tokiu elgesiu labiausiai pasižymi 35-50 metų vyrai, vairuojantys mėlynus BMW modelius.

BEJE

JAV veikiančio Greitkelių saugumo instituto duomenimis, žala, avarijose padaryta 7-osios serijos BMW modelių, yra dukart didesnė nei nacionalinis vidurkis, o dvejų durelių 3-iosios serijos BMW modelių - net tris kartus didesnė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder