Automobiliai, kurių elektronikos gedimai atsieis brangiausiai

Automobiliai, kurių elektronikos gedimai atsieis brangiausiai

Didžiojoje Britanijoje paskelbta statistika, kurio gamintojo automobiliai labiausiai kenčia dėl brangių elektronikos gedimų. Rezultatai nustebino. Jeigu šios lentelės „lyderį“ dar galima buvo numatyti, tai antrosios ir trečiosios vietos „nugalėtojai“ nustebino daugelį specialistų.

Labiausiai dėl elektronikos gedimų kenčia Renault automobilių savininkai. Tačiau antroje ir trečioje vietoje atsidūrė atitinkamai Bentley ir Porsche.

Kompanija Warranty Direct išanalizavo net 50 000 automobilių, kurių amžius nuo trejų iki penkių metų, draudimo išmokų ir nustatė, kad Porsche automobilio elektronikos gedimai vidutiniškai kainuoja apie tris tūkstančius litų. Bentley savininkams tokie gedimai atsieina maždaug 500 litų pigiau, tačiau tai yra vieni brangiausių tokio tipo gedimų. Palyginus, Suzuki automobilių elektronikos gedimai vidutiniškai yra net tris kartus pigesni.

Bendrai elektronikos gedimų skaičius per pastaruosius penkerius metus padidėjo daugiau kaip du kartus. Tai reiškia, kad dabar vidutiniškai kas ketvirtas automobilio gedimas yra susijęs su elektronika.

Pagal konkrečius modelius dažniausiai dėl elektronikos genda Chrysler Sebring – du trečdaliai visų šio modelio gedimų yra elektronikos problemos. Antroje vietoje Hyundai Matrix, trečioje – E klasės Mercedes-Benz. Statistika parodė, kad kas ketvirtas Renault, Saab, Audi, Citroen ir BMW automobilis bent kartą per metus sugenda dėl nekokybiškos elektronikos. Patikimiausi šiuo atveju Subaru automobiliai – jų elektronika genda du kartus rečiau.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder