Amžinas klausimas: kas kaltas dėl duobių?

Amžinas klausimas: kas kaltas dėl duobių?

Kas kaltas, kad duobėmis nusėtoje Taikos prospekto atkarpoje į jas įvažiuoja automobiliai? Ar vairuotojai žiopli, ar savivaldybė neatsakinga, o gal ruduo, duobes užpilantis lietumi ir paverčiantis jas nematomomis?

Taikos prospekto pabaigoje, tarp Jūrininkų prospekto ir tilto per geležinkelį esančioje atkarpoje žioji net kelios nemažos duobės. Į vieną iš jų praėjusio penktadienio vakarą įvažiavo klaipėdietės Virginijos vairuojamas automobilis. Po šio incidento, kurio metu net dviejose vietose buvo prakirsta padanga, moteris kelionės tęsti negalėjo.

Viskas įvyko lyjant gana smarkiam lietui, tad moteris važiavo negreitai ir atsargiai, tačiau ir tai neapsaugojo nuo nelaimės - lietaus vanduo duobę užpylė ir jos tamsoje nesimatė.

"Teko kviesti taksi ir techninės pagalbos automobilį. Policijos nekviečiau - vyras paaiškino, kad jokios naudos iš to nebus, tik nuostoliai, mat bus skirta bauda už sukeltą įvykį ir dar sulauksiu replikų, kad važiuoti nemoku. Bet ar aš kalta, kad tų duobių ten pilna?" - klausė moteris.

Ji teigė, kad nesikreips į savivaldybę dėl galimybės atlyginti patirtą žalą.

Valdininkai teigė žinantys apie minėtas duobes.

"Mes signalų visada gauname ir patys duobes matome bei apie jas rangovą informuojame. Kai tik leidžia oro sąlygos, stengiamasi jas sutvarkyti, bet šią savaitę pylė lietus ir tų sąlygų nebuvo", - sakė savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Anot jos, duobėms Klaipėdos gatvėse tvarkyti šiemet visi pinigai jau išleisti, dalis darbų atlikta be atlygio, tačiau šiam reikalui, perskirsčius savivaldybės lėšas, iki metų pabaigos dar bus skirta apie 150 tūkst. litų.

I. Šakalienė paminėjo, kad savivaldybei porą kartų teko atlyginti žalą vairuotojams, kurie savo automobilius apgadino įvažiavę į duobes.

Draudikai remonto išlaidas padengia tik tuo atveju, jei automobilis draustas kasko draudimu, o įvykio metu apgadinama ne tik padanga.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder