Kas laimės rungtynes?

Kas laimės rungtynes?

Prie devynių salierų kalnų, prie dvylikos limonado pelkių įsikūręs miestas Maistija. Jame dvi gimnazijos.

Sveikosios mokyklos direktorė panelė Vyšnytė. Ji gera, nuoširdi, visada palinkės sveikos dienos. Maloni ji ne tik sveikojo maisto produktams, bet išspaudžia šypseną ir nevertingiems produktams, pavyzdžiui, kaip vafliui ar mėsainiui. Jos didžiausias priešas - ponas Bulviatraškis, Nesveikojo maisto mokyklos direktorius. Daugelio nuomone, jis snobas, apsispjaudęs taukais. Sklinda net legendos apie jį: pasakojama, jei kas drįsta pažiūrėti Bulviatraškiui tiesiai į akis, daugiau gyvenime tas nieko nebebijo, nes baisiausia jau praeityje. Dažnai miestelėnai prisimena vieną istoriją apie jaunutę salotą, kuri bandė žvilgtelti į šio pono akis - vargšelei iš išgąsčio nulūžo beveik visi lapeliai…

Niekas nežino, kodėl Vyšnytė ir Bulviatraškis nesutaria. Kalbama, kad seniai, labai seniai, vaikystėje, jie buvo draugai. Geriausi draugai! Bet kai jų nuomonės susikirto, kurie maisto produktai geresni, spjovė vienas kitam į kojas ir nuėjo kiekvienas savais keliais. Dabar jie jau svaidosi dėl savo mokyklų. Panelė Vyšnytė miesto merą poną Brokolį įkalbinėja uždaryti Nesveikojo maisto mokyklą! Į kitą ausį jam ūžia ponas Bulviatraškis, ragindamas neklausyti panelės Vyšnytės skleidžiamų erezijų. Ir vieną dieną po daugelio ginčų ir nervų gadinimo Brokolis paskelbė MOKYKLŲ SPORTO VARŽYBAS, kuri mokykla jas laimės, ta ir pasiliks stovėti, kaip stovėjusi. Nei Vyšnytė priešinosi, nei Bulviatraškis turėjo kokių priekaištų - abu pritarė šiai idėjai.

Praėjo kelios dienos. Jau abi mokyklos pasiruošusios laimėti. Pirmasis iššūkis - plaukimas limonado baseine. Konkurentai - agurkas, pasipuošęs spalvotais vandens akiniais, ir pralaimėjimo neragavusi kepta bulvytė. Per tirštą limonadą sparčiai, kaip laivelis, plaukė kepta bulvytė, o agurkas, tiek mažai betrūkus iki finišo, įstrigo baseine! Vargšas taip susijaudino išgirdęs pašiepiantį priešininkų juoką… Vargais ne galais išsikabarojo iš šio liūno, bet jau buvo per vėlu. Kepta bulvytė jau šoko laimės šokį ant laimėtojų pakylos. Vyšnytė guodė agurką, kad dar ne viskas prarasta…Varžybos yra varžybos - ji net negalvoja pasiduoti.

Antrosios rungtynės - futbolas. Sveikajai komandai atstovavo morka, lekianti kaip raketa. O nesveikajai komandai - bandelė su braškiniu įdaru. Brokolis išmetė obuolį, sušvilpė ir žaidimas prasidėjo. Kamuolį į tolį nuspyrusi morka nulėkė į priekį. Vos pabėganti bandelė vis tiek sugebėjo pasivyti morką, bet bandydama spirti obuolį apvirto ir ištiško! Išsitėkšdama bandelė pamatė, kaip morka įmušė įvartį. Ji iš skausmo ir nevilties taip susirietė, kad net teko kviesti greitąją burokėlių pagalbą. Po šių rungtynių medalis kabėjo ant morkos kaklo. Bulviatraškis, pamatęs gulinčią bandelę, apsispjaudė taukais ir įsiutęs nusisuko. Bet tai nebuvo pabaiga.

Liko dar viena rungtis. Lemiama! Svorių kilnojimas… Miesto meras nusprendė, kad šioje rungtyje priešinsis panelė Vyšnytė ir ponas Bulviatraškis. Pagaliau išmušė panelės Vyšnytės valanda - juk ji labai sportiška ir sveika. Ponas Bulviatraiškis labai susinervino: ,,Kas bus, jei apsijuoks prieš visą miestelį?” Sušvilpė švilpukas ir varžovai iškėlė bananus. Praėjo kelios minutės ir jau Bulviatraškio skruostais varvėjo taukai. Vyšnytė laikėsi puikiai. Praėjo dar trys minutės, viskas buvo puiku, kol nepasigirdo garsas TRAKŠT! Ponas Bulviatraškis perlūžo pusiau. Aplink skambėjo siaubo šūksniai. Sveikatos burokėliams teko poną Bulviatraiškį išvežti į ligoninę.

Panelė Vyšnytė du mėnesius lankė Bulviatraškį ligoninėje, kol jis pasveiko. Pagaliau su lazdute jis žengė pirmuosius žingsnius. Pažvelgęs meiliai Vyšnytei į akis apkabino ją, atsiprašė už klaidas. Vyšnytė taip pat atsiprašė ir apkabino jį dar stipriau. Bulviatraškis suprato, koks svarbus yra sveikas maistas ir koks kvailas buvo įkalbinėdamas Brokolį uždaryti Sveikojo maisto gimnaziją. Jis prižadėjo Vyšnytei kasdien sveikai maitintis ir su savo mokiniais sportuoti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder