Daržovės

Ir skanu, ir sveika: įvardyta 12 daržovių, kuriose yra mažiausiai cukraus

(1)

Kai kuriose daržovėse natūralaus cukraus yra šiek tiek daugiau nei kitose, rašo eatingwell.com. "Daržovėse yra ląstelienos, kuri padeda sumažinti poveikį cukraus kiekiui kraujyje, be to, jose gausu naudingų vitaminų, mineralų ir fitonutrientų", - pažymėjo mitybos specialistė Bianca Tamburello.

Kartu ekspertė ypač pabrėžė, kad daržovėse yra ląstelienos, kuri palaiko žarnyno sveikatą ir daro maistą sotesnį.

12 mažai cukraus turinčių daržovių

Špinatai.

Turi kalio, kalcio, vitaminų A ir C, folio rūgšties ir ilgą sąrašą kitų nuostabių maistinių medžiagų.

Paprastieji mangoldai.

Tai lapiniai žalumynai, kuriuose gausu maistingųjų medžiagų, o viename puodelyje yra tik pusė gramo natūralaus cukraus.

Salierai.

Naudingi drėkinimui, nes juose yra 95 % vandens, be to, juose yra skaidulų, kalio ir vitamino K, kuris palaiko kaulų sveikatą ir padeda krešėti kraujui.

Salotos.

Turi liuteino - antioksidanto, galinčio sumažinti organizmo uždegimą ir ypač naudingo akių sveikatai.

Brokoliai.

Apie 90 proc. vandens.

Be to, juose mažai cukraus ir daug maistinių medžiagų, pavyzdžiui, skaidulų, kalcio, magnio ir net šiek tiek baltymų.

Be to, įrodyta, kad brokoliai dėl savo antioksidacinių savybių mažina vėžio, širdies ir kraujagyslių ligų bei 2 tipo diabeto riziką.

Žiediniai kopūstai.

Viename puodelyje žiedinių kopūstų yra daug kalio ir vitamino C.

Grybai.

Juose yra mažai cukraus ir tokių maistinių medžiagų kaip kalis, selenas ir folio rūgštis.

Be to, grybuose gausu betaino - antioksidanto, galinčio apsaugoti organizmą nuo uždegimų.

Agurkai.

Juos beveik visus sudaro vanduo, todėl jie yra puikus būdas papildyti skysčių atsargas.

Agurkuose taip pat yra svarbiausių vitaminų ir mineralų, tokių kaip magnis, kalcis ir kalis.

Cukinijos.

Jas sudaro 95 proc. vandens, jose yra vitaminų ir mineralų, įskaitant kalcį, magnį ir kalį.

Baklažanai.

Viename puodelyje yra 2,5 g skaidulinių medžiagų ir tokių maistinių medžiagų kaip kalis, kalcis, folio rūgštis ir beta karotinas, kurį organizmas paverčia vitaminu A - svarbia maistine medžiaga, padedančia palaikyti imuninės sistemos veiklą.

Paprikos.

Jose yra apie 90 proc. vandens, todėl jų valgymas padės išvengti dehidratacijos.

Paprikose taip pat gausu vitaminų A, C, E ir K, jau nekalbant apie tokius mineralus kaip kalis ir magnis.

Šparaginės pupelės.

Unikali daržovė: joje ne tik mažai cukraus, bet ir pakankamai skaidulinių medžiagų (4 g) bei baltymų (3 g) viename puodelyje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder