Pikiavimas

Sodininko ABC: Kuo laistyti pipirų daigus, kad jie augtų stiprūs ir sveiki?

Pipirų ir baklažanų daigų pikiavimas yra svarbus auginimo etapas, padedantis praretinti perpildytus sodinukus, suteikti kiekvienam daigui gyvybiškai svarbios erdvės ir maisto medžiagų.

Daigams pikiavimas yra rimtas stresas, tačiau, kai jauni augalai šiek tiek pripranta prie naujos vietos, juos galima tręšti, kad toliau augtų ir vystytųsi.

Kokios trąšos tam tinka

Pirmą kartą tręšti paprikų arba baklažanų daigus reikėtų praėjus 5 dienoms po nuskynimo.

Šiuo etapu augalai tręšiami kalio monofosfatu, kuris turi kalio ir fosforo.

Trąšos skiedžiamos santykiu 10 g į 10 litrų vandens, bet jei turite mažą daigelį, naudokite 1 g į 1 litrą vandens.

Paruoštą tirpalą reikia laistyti po augalų šaknimis.

Kai po pirmojo tręšimo praeina dar 5 dienos, daigus reikėtų pamaitinti magnio sulfatu.

Šios trąšos tirpalas ruošiamas panašia proporcija: 10 g 10 l vandens arba 1 g 1 l vandens.

Kai po šių dviejų trąšų praeis maždaug 10 dienų, galima pasigaminti kompleksinių trąšų su NPK 20-20-20 (azoto, fosforo oksido ir kalio oksido santykis), pavyzdžiui, "Master-agro" arba "Ukorinyuvach.

Taip jūsų augalai gerai vystysis. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder