Vienas grilis – daugybė patiekalų: su nebrangiais pasiūlymais kiekvienas taps gurmanu

Savo netikėtomis orų permainomis išgąsdinęs pavasaris, rodos, grįžta ilgam – kaip ir grilio sezonas.

Jau šį savaitgalį per Lietuvos kiemus ir sodus nuvilnys gardūs kvapai, kuriuos skleis grilyje čirškinami patiekalai. Idėjų receptams pateikia mažų kainų prekybos tinklas „Lidl", savo pirkėjus džiuginantis puikiais ir pigiais „Superšeštadienio" pasiūlymais.

Savaitgalio pietums – grilyje kepta upėtakio filė

Nors grilio sezoną šiemet ir tenka pradėti iš naujo, pradėkite jį itin gardžiai, ant grotelių išsikepdami upėtakio filė. Ją puikiai pagardins ir pirmieji pavasario gardumynai – švieži smidrai, o malonios gaivos suteiks ryškiaspalviai apelsinai.

Jums reikės:

  • 1 kg šviežios upėtakio filė
  • 2–3 apelsinų
  • Ryšulėlio smidrų
  • Dviejų ryšulėlių šviežių ridikėlių
  • 6–8 pomidorų su šakelėmis
  • Saujos sultenių, špinatų ir kitų mėgstamų lapinių daržovių
  • Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  1. Pirmiausia, popieriniu rankšluosčiu nusausinkite upėtakio filė. Įdėkite ją į gilesnį dubenį, o ant viršaus išspauskite apelsinų sultis. Palikite valandėlei pasimarinuoti.
  2. Žuviai įgavus daugiau papildomų skonio ir kvapo natų, išimkite ją iš marinato ir įdėkite į kepimo indą. Užberkite druskos, juodųjų pipirų ir apvoliokite iš abiejų pusių.
  3. Kol į žuvį įsigers prieskoniai, kepimui paruoškite smidrus. Nuplaukite juos, nusausinkite ir sudėkite į dubenį. Įberkite druskos, pipirų, užpilkite alyvuogių aliejaus ir pavoliokite smidrus šiame mišinyje.
  4. Iki vidutiniškai aukštos kaitros įkaitinkite kepsninę ir uždėkite kepti žuvį. Kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes vis pavartydami. Greta sudėkite ir smidrus, kad jie kepdami suminkštėtų.
  5. Kol žuvis ir smidrai kepa, pasiruoškite salotas. Nuplaukite ir nusausinkite lapines daržoves, ridikėlius ir pomidorus. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, ridikėlius – riekelėmis. Sudėkite viską į dubenį, įberkite druskos ir pipirų, įpilkite šlakelį aliejaus ir gerai išmaišykite.
  6. Iškeptą upėtakio filė supjaustykite norimo dydžio kepsneliais ir patiekite su keptais smidrais bei šviežiomis salotomis.

Vasara kvepiantis – ledų ir karamelizuotų bananų desertas

Nors grilio sezonas neatsiejamas nuo mėsiškų patiekalų, meniu paįvairinkite gardžiais desertais. Šįkart „Lidl" grilio meistrai siūlo išmėginti vasara kvepiantį ledų ir karamelizuotų bananų desertą.

Jam prireiks:

  • 6–8 kaušelių mėgstamų ledų
  • 4 bananų
  • 100 g riešutų iš „Alesto Selection" mišinio
  • 3 v. š. sviesto
  • 2 a. š. rudojo cukraus
  1. Šiam desertui geriausia rinktis vanilinius, šokoladinius ar kitus mėgstamus ledus be priedų.
  2. Nulupkite bananus ir supjaustykite juos nedideliais, maždaug 1 cm storio griežinėliais. Tuo metu riešutus susmulkinkite iki norimo dydžio.
  3. Grilyje įkaitinkite keptuvę ir sudėkite į ją sviestą bei rudąjį cukrų. Cukrui ištirpus, sudėkite supjaustytus bananus ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir karamelizuosis. Intensyvesniam skoniui pasiekti, palaistykite karamelizuojamus bananus ištirpusiu sviestu.
  4. Išimkite bananus ir sudėkite į atskirą lėkštę. Į tą pačią keptuvę suberkite smulkintus riešutus ir kelias minutes paskrudinkite.
  5. Į paruoštas stiklines, ledaines ar kitus indus įdėkite po 1–2 kaušelius ledų. Tuomet sudėkite bananus, o ant viršaus užberkite skrudintus riešutus.

Skanaus!

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder