Viskas, ko jums reikia, yra patikrintas receptas ir paprastas lengvai randamų ingredientų rinkinys. Juo pasidalijo NV svetainė.
Kaip pasigaminti naminių zefyrų
Mums reikės
Cukraus - 2 puodeliai
Vandens - 1 puodelio
Vištų kiaušinių baltymų - 2 vnt.
Želatinos - 2 šaukštai.
Vanilės ekstrakto - 1 šaukštelis.
cukraus pudros - pagal poreikį
Paruošimo būdas
Puodą su cukrumi ir vandeniu pastatykite ant silpnos ugnies.
Palaukite, kol vanduo užvirs, ir kruopščiai maišykite, kol cukrus ištirps.
Kitame dubenyje sumaišykite želatiną ir vandenį, kol ištirps. Paimkite baltymus ir išplakite iki minkštų viršūnių. Nenustodami maišyti supilkite ištirpintą želatiną į cukraus mišinį.
Palaipsniui, nenustodami plakti mikseriu, į baltymus supilkite karštą sirupą.
Mišinį plakite tol, kol jis taps tirštos konsistencijos, o tai gali užtrukti apie 10-15 minučių. Supilkite vanilės ekstraktą ir toliau plakite, kol mišinys išlaikys formą.
Atsargiai supilkite į formeles, tolygiai paskirstykite ir palikite kelioms valandoms sustingti. Formeles pripildykite konditeriniu maišeliu.
Jei norite, pabarstykite paruoštus zefyrus cukraus pudra.
Gero apetito!
Rašyti komentarą