Saldus stebuklas per 15 min: švelnių naminių zefyrų receptas be kepimo

Savo virtuvėje galite pasigaminti orinius zefyrus, kurie skoniu pranoks bet kokius parduotuvinius zefyrus. Tam prireiks ne daugiau kaip penkiolikos minučių.

Viskas, ko jums reikia, yra patikrintas receptas ir paprastas lengvai randamų ingredientų rinkinys. Juo pasidalijo NV svetainė.

Kaip pasigaminti naminių zefyrų

Mums reikės

Cukraus - 2 puodeliai

Vandens - 1 puodelio

Vištų kiaušinių baltymų - 2 vnt.

Želatinos - 2 šaukštai.

Vanilės ekstrakto - 1 šaukštelis.

cukraus pudros - pagal poreikį

Paruošimo būdas

Puodą su cukrumi ir vandeniu pastatykite ant silpnos ugnies.

Palaukite, kol vanduo užvirs, ir kruopščiai maišykite, kol cukrus ištirps.

Kitame dubenyje sumaišykite želatiną ir vandenį, kol ištirps. Paimkite baltymus ir išplakite iki minkštų viršūnių. Nenustodami maišyti supilkite ištirpintą želatiną į cukraus mišinį.

Palaipsniui, nenustodami plakti mikseriu, į baltymus supilkite karštą sirupą. 

Mišinį plakite tol, kol jis taps tirštos konsistencijos, o tai gali užtrukti apie 10-15 minučių. Supilkite vanilės ekstraktą ir toliau plakite, kol mišinys išlaikys formą. 

Atsargiai supilkite į formeles, tolygiai paskirstykite ir palikite kelioms valandoms sustingti. Formeles pripildykite konditeriniu maišeliu. 

Jei norite, pabarstykite paruoštus zefyrus cukraus pudra.

Gero apetito!

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder