Šiandien siūlome jums apetitą žadinančios vištienos sriubos su „kleckiukais" receptą. Apie jį rašo shuba.life.
Išvirti sriubai reikės:
Vanduo - 2 litrai
Vištienos - 300 g
Bulvės - 2 vnt.
Svogūnas - 1 vnt.
Morkos - 1 vnt.
Prieskonių mišinys - pagal skonį
Laurų lapai - 2 vnt.
Druska - pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų - pagal skonį
Žalumynų - pagal skonį
Tešlai reikės:
Kvietiniai miltai - 100 g
kiaušinis - 1 vnt.
Vanduo - 30 g
Druskos - pagal skonį
Paruošimas:
Vištieną kruopščiai nuplaukite. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite mėsą ir užvirkite. Šaukštu nuimkite putas, pasūdykite ir virkite sultinį 30 minučių.
Svogūnus ir morkas nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite šiaudeliais. Daržoves sudėkite į sultinį. Bulves nuplaukite, nulupkite, supjaustykite ir taip pat nusiųskite į puodą.
Kol daržovės verda, paruoškite tešlą "kleckams". Dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinį, vandenį ir druską. Iškočiokite ją ant lentos į 1 cm storio lakštą ir supjaustykite kvadratėliais.
Atsargiai sudėkite juos į sultinį ir išmaišykite. Virkite 10 minučių. Pabaigoje įdėkite lauro lapų, prieskonių, druskos, pipirų ir žolelių pagal skonį.
Sriubą patiekite karštą, papuoštą žalumynais.
Gero apetito!
Rašyti komentarą