Kaip pas močiutę: vištienos sriuba su „kleckiukais"

Sodrus mėsos sultinys su daržovėmis ir vištienos gabalėliais, papildytas biriais ir minkštais „kleckiukais", paverčia vakarienę tikra skonio švente.

Šiandien siūlome jums apetitą žadinančios vištienos sriubos su „kleckiukais" receptą. Apie jį rašo shuba.life. 

Išvirti sriubai reikės:

Vanduo - 2 litrai

Vištienos - 300 g

Bulvės - 2 vnt.

Svogūnas - 1 vnt.

Morkos - 1 vnt.

Prieskonių mišinys - pagal skonį

Laurų lapai - 2 vnt.

Druska - pagal skonį

Maltų juodųjų pipirų - pagal skonį

Žalumynų -  pagal skonį

Tešlai reikės:

Kvietiniai miltai - 100 g

kiaušinis - 1 vnt.

Vanduo - 30 g

Druskos - pagal skonį

Paruošimas:

Vištieną kruopščiai nuplaukite. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite mėsą ir užvirkite. Šaukštu nuimkite putas, pasūdykite ir virkite sultinį 30 minučių.

Svogūnus ir morkas nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite šiaudeliais. Daržoves sudėkite į sultinį. Bulves nuplaukite, nulupkite, supjaustykite ir taip pat nusiųskite į puodą.

Kol daržovės verda, paruoškite tešlą "kleckams". Dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinį, vandenį ir druską. Iškočiokite ją ant lentos į 1 cm storio lakštą ir supjaustykite kvadratėliais.

Atsargiai sudėkite juos į sultinį ir išmaišykite. Virkite 10 minučių. Pabaigoje įdėkite lauro lapų, prieskonių, druskos, pipirų ir žolelių pagal skonį.

Sriubą patiekite karštą, papuoštą žalumynais.

Gero apetito!

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder