Skaniausi pomidorai savo sultyse: 1 litro stiklainio močiutės receptas

(1)

Siūlome per daugelį metų patikrintą pomidorų savo sultyse receptą.

Neįtikėtinai skanius, sultingus ir saldžius pomidorus savo sultyse ruošia geriausios šeimininkės.

Pomidorai savo sultyse - litrinio stiklainio receptas

Ingredientai:

  •     du kilogramai pomidorų;
  •     du arbatiniai šaukšteliai cukraus;
  •     vienas valgomasis šaukštas 9 proc. acto;
  •     vienas arbatinis šaukštelis druskos.

Gaminame:

  1. Pomidorus nuplaukite, sudėkite į didelį puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaukite 15 minučių.
  2. Nulupkite odelę ir nupjaukite kotelius.
  3. Sudėkite pomidorus į stiklainius, užpilkite druska ir cukrumi, užsukite dangteliais.
  4. Įdėkite į puodą, užpilkite vandenį ant stiklainių, užvirinkite.
  5. Sterilizuokite 10-15 minučių.
  6. Pabaigoje supilkite actą ir uždarykite dangteliais.
  7. Išimkite pomidorus savo sultyse žiemai šiltoje ir tamsioje vietoje.

Pomidorai savo sultyse - mano močiutės receptas

Ingredientai:

  •     Sudėtis: 9-10 mažų pomidorų;
  •     7-10 didelių pomidorų;
  •     kalendros;
  •     gvazdikėliai;
  •     lauro lapas.

1 litrui sulčių:

  •     1 valgomasis šaukštas druskos;
  •     1 valgomasis šaukštas cukraus.

Gaminame:

  1. Nedidelius pomidorus nuplaukite, sudėkite į stiklainį.
  2. Suberkite prieskonius, užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliu ir palikite 20 minučių, kol visiškai atvės.
  3. Didelius pomidorus nuplaukite, supjaustykite gabalėliais ir perkoškite per sulčiaspaudę.
  4. Gautą masę užvirinkite, įberkite druskos ir cukraus.
  5. Iš stiklainio išpilkite vandenį ir vietoj jo supilkite pomidorų sultis.
  6. Uždenkite dangteliais ir pomidorus žiemai paslėpkite jų pačių sultyse tamsioje šiltoje vietoje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder