Kuo naudingi baklažanai: stebinančios šios daržovės gydomosios savybės

(1)

Baklažanų nauda ir žala sveikatai yra gerai ištirta mokslininkų.

Baklažanai yra vienas naudingiausių rugpjūčio mėnesio sezoninių produktų ir puikus kulinarinių šedevrų ingredientas.

Naudingos baklažanų savybės

100 g baklažanų yra tik 25 kcal - tai idealus produktas visiems, kurie laikosi dietos arba nerimauja dėl savo viršsvorio.

Net ir apkepus aliejuje, jo kalorijų skaičius vis tiek bus mažesnis nei daugumos maisto produktų. Daržovėje gausu nikotino rūgšties - ją vartojant lengviau mesti rūkyti.

Baklažanai lengvai virškinami, net jei žmogus turi virškinimo problemų.

Jo vaisiuose yra daug širdžiai naudingų mikroelementų, pavyzdžiui, kalio, PP vitaminų, B grupės, C vitaminų, karotino, magnio, vario.

Daržovės naudingos aterosklerozės, anemijos ir kitų širdies ligų profilaktikai.

Baklažanuose taip pat gausu vitamino C, kuris naudingas sergant peršalimo ligomis. Violetinę spalvą daržovės žievelei suteikia antocianinai - medžiagos, gerinančios atmintį, mažinančios insulto riziką ir normalizuojančios kraujospūdį.

Sudėtyje esančios kalio druskos ir melanogenas mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir gerina širdies miokardo darbą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder