7 maisto produktai, kuriuose gausu kalio: užkirsti kelią hipertenzijai ir patinimui

(3)

Įvardijome septynis rekordiškai daug kalio turinčius maisto produktus, kuriuos verta įtraukti į kasdienę mitybą.

Kalis yra vienas iš keturių svarbiausių elektrolitų žmogaus organizme. Jis būtinas normaliai širdies ir kraujagyslių funkcijai, vandens ir druskų pusiausvyrai stabilizuoti ir normaliam kraujospūdžiui palaikyti.

Žmonėms, kurie nevartoja pakankamai kalio, dažnai patinsta kojos, ypač karštu oru. Kalio trūkumas taip pat sukelia didelį nuovargį ir mėšlungį, taip pat visų vidaus organų sutrikimus.

Įvardyti 7 maisto produktai, kuriuose yra daugiausia kalio. Valgykite juos kuo dažniau, ir šio esminio elemento trūkumas jums negresia.

Džiovinti vaisiai

100 g džiovintų vaisių porcijoje yra apie 70 % kalio paros normos. Todėl džiovinti abrikosai, džiovintos slyvos ir sultonės rekomenduojami visiems, norintiems turėti sveikas kraujagysles. Džiovinti vaisiai ypač naudingi vyresnio amžiaus žmonėms.

Baltosios pupelės

Baltosios pupelės pirmauja pagal kalio kiekį tarp ankštinių augalų. 200 g pupelių yra 50 % mikroelemento paros normos.

Pupelėse taip pat gausu baltymų ir jos turi mažą glikemijos indeksą, todėl yra labai naudingos diabetikams.

Bananai

Didelis kalio kiekis bananuose yra gerai žinomas faktas, nors yra nemažai maisto produktų, kuriuose kalio yra daugiau.

Didelis bananų privalumas yra tas, kad šie vaisiai dažniausiai valgomi žali, o termiškai apdoroti jie nepraranda savo privalumų.

Avokadai

Avokadas yra visiems gerai žinomas ir ne veltui populiarus tarp sveikos mitybos šalininkų. Vos pusė avokado suteikia 10 % kalio paros normos.

Tyrimai taip pat rodo, kad avokadai naudingi žmonėms, turintiems aukštą kraujospūdį, kuriems ypač reikia kalio.

Bulvės

Vos viena nedidelė bulvė suteikia 11 % kalio paros normos. Tai labai sveika daržovė visiems, kurie nori turėti sveiką širdį.

Šalyse, kuriose bulvės valgomos beveik kasdien, bulvės yra pagrindinis kalio šaltinis. Daugiausia kalio yra keptose bulvėse su lupena.

Burokėliai

Kalio kiekis burokėliuose prilygsta bulvių kiekiui. Kitaip nei bulves, burokėlius galima valgyti žalius.

Burokėliai paprastai rekomenduojami širdies sveikatai ir kraujospūdžiui reguliuoti.

Granatai

Didelis kalio kiekis yra vienas iš granatų naudos pavyzdžių. Šis vaisius teigiamai veikia širdies ir inkstų veiklą, palaiko raumenų ir kaulų sveikatą.

Tačiau granatai turi daug kalorijų ir cukraus, todėl jų nereikėtų valgyti dideliais kiekiais arba tuščiu skrandžiu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder