7 maisto produktai, kuriuose gausu kalio: hipertenzijos ir edemos prevencija

(1)

Įvardijo 7 produktus rekordininkus pagal kalio kiekį, kuriuos verta įtraukti į savo kasdienį racioną.

Kalis yra vienas iš keturių svarbiausių žmogaus organizmo elektrolitų. Šis mikroelementas būtinas normaliai širdies ir kraujagyslių sistemos veiklai, vandens ir druskų pusiausvyrai stabilizuoti ir normaliam kraujospūdžiui palaikyti.

Žmonėms, kurie nevartoja pakankamai kalio, dažnai patinsta kojos, ypač per karščius. Taip pat kalio trūkumas sukelia stiprų nuovargį ir mėšlungį, sutrinka visų vidaus organų veikla.

Įvardijo 7 produktus, kuriuose yra rekordinis kalio kiekis

Valgykite juos kuo dažniau, ir šio būtino elemento trūkumas jums negresia.

  •     Džiovinti vaisiai
  •     Baltosios pupelės
  •     Bananai
  •     Avokadai
  •     Bulvės
  •     Burokėliai
  •     Granatai

Džiovinti vaisiai

100 g džiovintų vaisių porcijoje yra apie 70 % kalio paros normos. Todėl abrikosai, džiovintos slyvos ir sultonės rekomenduojami visiems, norintiems turėti sveikas kraujagysles.

Džiovinti vaisiai ypač naudingi vyresnio amžiaus žmonėms.

Baltosios pupelės

Baltosios pupelės pirmauja pagal kalio kiekį tarp ankštinių augalų. 200 g pupelių yra 50 % šio mikroelemento paros normos.

Pupelėse taip pat gausu baltymų ir jos turi mažą glikemijos indeksą, todėl yra labai naudingos diabetikams.

Bananai

Didelis kalio kiekis bananuose yra gerai žinomas faktas, nors yra nemažai maisto produktų, kuriuose kalio yra daugiau.

Didelis bananų pliusas yra tas, kad šie vaisiai dažniausiai valgomi žali, o termiškai apdoroti jie nepraranda savo privalumų.

Avokadai

Avokadų nauda yra gerai žinoma - ne veltui šis produktas yra labai populiarus tarp sveikos mitybos šalininkų. Vos pusė nedidelio avokado užtikrins 10 % kalio paros normos.

Tyrimai taip pat rodo, kad avokadai naudingi žmonėms, turintiems aukštą kraujospūdį, kuriems ypač reikia kalio.

Bulvės

Vos viena nedidelė bulvė suteikia 11 % kalio paros normos. Tai labai naudinga daržovė tiems, kurie nori turėti sveiką širdį.

Bulvės yra pagrindinis kalio šaltinis šalyse, kuriose jos valgomos beveik kasdien. Daugiausia šio mikroelemento yra keptose bulvėse su odele.

Burokėliai

Pagal kalio kiekį burokėliai nenusileidžia bulvėms. Skirtingai nuo pastarųjų, burokėlius galima valgyti žalius.

Burokėliai paprastai rekomenduojami širdies sveikatai palaikyti ir kraujospūdžiui normalizuoti.

Granatai

Didelis kalio kiekis yra vienas iš pavyzdžių, kuo naudingi granatai. Šis vaisius teigiamai veikia širdies ir inkstų veiklą, palaiko raumenų ir kaulų sveikatą.

Tačiau granatai yra gana kaloringi ir turi daug cukraus, todėl jų nereikėtų valgyti dideliais kiekiais ir tuščiu skrandžiu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder