„Vakarų ekspreso“ žurnalistui, kraštotyrininkui Denisui Nikitenkai - Prezidento apdovanojimas

(6)

Minint Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną, penktadienį prezidentas Gitanas Nausėda įteikė valstybės ordinus keliasdešimčiai užsienio ir Lietuvos piliečių.

Pasak prezidento, apdovanojimai įteikiami tiems, kurie savo darbais prisideda prie Lietuvos saugumo, klestėjimo, gerovės, taikių ir produktyvių tarptautinių ryšių plėtros. 

„Kuriate mums taip reikalingą vienybę, vienybę, kuri taip įspūdingai peržengia mūsų šalies ribas ir sujungia Lietuvą su bendraminčiais visame pasaulyje. Tegul jūsų visų darbai tampa įkvepiančiu pavyzdžiu ir visuomet liudija šviesos pergalę prieš tamsą“, – apdovanojimų įteikimo ceremonijoje sakė G. Nausėda.

O. Zelenska už indėlį kartu su visa ukrainiečių tauta kovojant už laisvę, Ukrainos valstybės suverenitetą ir teritorinį vientisumą, už nuopelnus plėtojant Lietuvos ir Ukrainos tarpvalstybinius santykius apdovanota Vytauto Didžiojo ordino Didžiuoju kryžiumi.

Tai yra trečias pagal reikšmę aukščiausias Lietuvos valstybės apdovanojimas, jis prezidento dekretu skiriamas Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiams už ypatingus nuopelnus Lietuvos valstybei.

Iš viso Vasario 16-osios proga prezidentas G. Nausėda savo dekretu apdovanojo per 80 asmenų. Apdovanojimai įteikti penktadienį per ceremoniją Prezidentūroje.

Tarp apdovanotųjų ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanotas ir „Vakarų ekspreso“ žurnalistas, kraštotyrininkas Denisas Nikitenka.

Medalis skirtas už Vakarų Lietuvos istorijos, archeologijos, paveldo tyrinėjimą ir sklaid, už visuomenines akcijas ir iniciatyvas, už kuršių genties kūltūros, karybos, papročių rekonstrukciją bei gyvensenos populiarinimą.
Visą apdovanotųjų sąrašą rasite čia

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder