Rokeriai „Colours of Bubbles“: „Su orkestru mūsų kūryba nušvito dar ryškiau!”

Iš Šiaulių kilusi grupė „Colours of Bubbles“ sugrįžta į Palangą! Rugpjūčio 26 dieną Palangos koncertų salėje rokeriai surengs vieną svarbiausių savo metų koncertų kartu su Modesto Barkausko diriguojamu Šv. Kristoforo kameriniu orkestru ir duos startą ilgai lauktam turui „Untold Story: Chapter 2“.

Apie artėjantį koncertą, Klaipėdą ir jūros reikšmę grupės gyvenime ir kūryboje kalbamės su „Colours of Bubbles“ vokalistu ir dainų autoriumi Julijumi Aleksovu.

Koks jūsų, kaip grupės, santykis su Klaipėda ir visu pajūrio regionu? Ar turite smagių atsiminimų?

Pirmosios mūsų išvykos į Klaipėdą vykdavo į klubą „Roxy“. Daug su šiuo miestu reikalų neturėdavome, bet visada būdavo smagu nuvažiuoti į pajūrį. Viskas labiau įsibėgėjo, kai „Colours of Bubbes“ pradėjo kviesti groti į „Kaštoną“.

Tai buvo išties puiki ir mylima muzikantų vieta ir tikras grupių traukos centras visame pajūrio regione.

Dažnai prie koncerto priderindavome ir atostogas, kad ilgėliau pasiliktume pajūryje. Na, o prieš keletą metų ir pačiam teko pagyventi Klaipėdoje, tad prisijaukinau miestą iš esmės. Šiuo metu gyvenu Palangoje. Jūra mano gyvenime reiškia labai daug.

Ką žinote apie Klaipėdos muzikinę sceną ir ką mėgstate?

Su Klaipėdos muzikine scena nesame labai stipriai susipažinę. Tiesa, yra keletas bičiulių, kurie atstovauja mums artimą muzikos stilių. Visoje Lietuvoje žinoma grupė „Royce“ ar Karolis Rupkus, Ingaja, taip pat seniau gyvavusi grupė „Atika“.

Ar daug per 15 metų teko koncertuoti Klaipėdoje? Koks įspūdingiausias koncertas, kurį čia teko sugroti?

Stengėmės neaplenkti Klaipėdos nei vieno koncertų turo metu, bet, žinoma, norėjosi dažniau. Pats įsimintiniausias turbūt yra Jūros šventėje sugrotas koncertas su orkestru 2018 metų vasarą. Koncertai su Šv. Kristoforu kameriniu orkestru visada palieka gilų įspaudą viduje.Colours of Bubbles | Storm (with St. Christopher Chamber Orchestra)

 

Julijau, esi visų grupės dainų autorius. Ar kuri nors iš „Colours of Bubbles“ dainų yra kaip nors susijusi ar įkvėpta Klaipėdos ar pajūrio?

Tikrai taip! Daina „Wind Rose“ iš mūsų naujausio studijinio albumo „9 mm“ ir su orkestru įrašyto koncertinio albumo „Untold Story: Chapter 2“ yra įkvėpta jūros. Ji yra būtent apie ją (šypsosi).

Taip pat mūsų dainoje „Storm“ žmogaus gyvenimas yra sugretinamas su jūra – kaip nuolat besikeičiantis, banguojantis, kupinas audrų ir štilių.

Pastaraisiais metais ypač populiarėja jūros pramogos – buriavimas, kaitavimas, banglentės. Koks grupės narių santykis su jūros sportu ir pramogomis?

Kaip minėjau, jūra užima ypatingą vietą mano gyvenime. Turiu ir buriuotojo, ir laivavedžio pažymėjimus. Taip pat šiemet įsigijome nedidelį katerį. O Klaipėdoje labai mėgstu tiesiog nulėkt iki uosto ar molo ir stebėt plaukiančius laivus.

Per karjerą jau išleidote minialbumą, tris pilnus studijinius albumus, vieną remiksų albumą ir net du koncertinius albumus, įrašytus kartu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru. Kaip keičiasi jūsų kuriama muzika ir kaip pasikeitėte patys kaip grupė per šį laikotarpį?

Tiek muzika, tiek mes labai stipriai pasikeitėme per visą laikotarpį. Buvome paaugliai, kai startavome. Dabar jau ne vienas iš mūsų komandos pats turi vaikų. Žmogus nuolat keičiasi. Muzika taip pat.

Pradėjome kaip paauglių grupė su lengvabūdišku polėkiu. Dabar grojame koncertus su orkestru. Manau nieko sakyt daugiau ir nereikia (juokiasi).

Daugiau nei metus ruošiatės savo koncertams su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru. Ko galima tikėtis jūsų pirmajame turo koncerte Palangoje?

Mūsų nauja programa skiriasi nuo pirmosios „Untold Story“ dalies. Šioje labiau einame į kūrybos gylį. Pirmajame projekte atrinkome žinomiausius kūrinius, o antrajame norėjome pristatyti ir rečiau skambančius, bet mums labai svarbius ir mielus kūrinius. Tad ištraukėme juos į dienos šviesą ir su orkestru jie nušvito dar ryškiau!

„Colours of Bubbles“ ir Šv. Kristoforo kamerinio orkestro koncertų turas „Untold Story: Chapter 2“ prasideda jau šią savaitę. Pirmasis turo pasirodymas įvyks rugpjūčio 26 dieną, 20 val., Palangos koncertų salėje. Muzikantai taip pat surengs pasirodymus ir kituose miestuose – rugpjūčio 27 dieną Vilniuje ir rugsėjo 4 dieną Šiauliuose.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder