Jūros šventės šurmulyje menininkai Saulė Želnytė ir Vygintas Orlovas kviečia surasti savo salą, kurioje galima ne tik būti, bet ir kurti savo balsu.

Pamatyti savo balso spalvą

Saulė Želnytė tęsia savo kūrybinės veiklos „TURĖTI ar būti?“ ciklą. Jūros šventės metu kartu su tarpdisciplininio meno kūrėju Vygintu Orlovu ji kviečia patirti (pamatyti) savo balso spalvą.

VDA Klaipėdos fakultete (Daržų g. 18) įkurtoje „saloje“ kūrėjai pristato interaktyvią garso / balso ir vaizdo instaliaciją „Balsų sala. Spalvų marios“. Jos žiūrovai galės savo balsu „tapyti“ judančio vandens paveikslą.

Saulės Želnytės kūrybinis ciklas „TURĖTI ar būti?“ kilo iš noro pasidžiaugti dalykais, kuriuos nėra būtina įsigyti.

„Visi sutinkame, kad patys brangiausi arba neįkainojami dalykai yra šie: meilė, draugystė, rūpestis vienas kitu, gamta, saulėlydis.... Instaliacija “Dovana. Krentantis vanduo - minčių lietus„ - tai mano dovana Klaipėdos miesto žmonėms, skirta ne turėti ją, o būti joje“, - sakė menininkė, prieš Kalėdas pristatydama pirmąjį ciklo kūrinį Senajame turguje.

Šįsyk, jau Jūros šventės proga, menininkė toliau plėtoja vandens temą. Instaliacijoje sukasi siužetas apie marias.

"Vanduo - visiems mums svarbus elementas. Jis jungiamoji mūsų išorės ir vidaus terpė... minčių ir kraujo kunkuliavimas.

Klaipėdai jis ypač reikšmingas, nes gyvename mieste prie jūros ir marių. Vanduo man atrodo kaip jungtis tarp kūrybos ir prekybos, tarp materijos ir anapusinių pasaulių. Vanduo kunkuliuoja tarsi mintys mūsų galvose„, - “Vakarų ekspresui" sakė S. Želnytė.

Siekdami įtraukti žiūrovą į kūrybinį procesą S. Želnytė ir V. Orlovas sukūrė judančio vandens vaizdo instaliaciją, kurią stebėdami žiūrovai savo balsu gali keisti vandens spalvą, judėjimo tempą.

Instaliacija „Balsų sala. Spalvų marios“ veiks: Penktadienį, liepos 21 d., 17-22 val. Šeštadienį, liepos 22 d., 15-22 val. Sekmadienį, liepos 23 d., 11-14 val. Įėjimas į VDA Klaipėdos fakulteto (Daržų g. 18) pastatą iš šiaurinės pastato pusės, nuo automobilių parkavimo aikštelės.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder