Danutė Žičkuvienė atsisveikino su Klaipėdos koncertų sale

Klaipėdos koncertų salės vadovei Danutei Žičkuvienei pirmadienį buvo paskutinė darbo diena einant šias pareigas. Nuo pat įstaigos įkūrimo 15 metų jai vadovavusi direktorė, pasibaigus kadencijai, nusprendė pasitraukti ir užleisti vietą kitam vadovui.

„Tai buvo mano sprendimas. Jau pakaks. Kito darbo neturiu. Dabar noriu pailsėti“, - „Vakarų ekspresui“ vakar sakė D. Žičkuvienė. Dabar jau buvusi Klaipėdos koncertų salės vadovė džiaugėsi, kad per penkiolika metų pavyko pasiekti beveik visų tikslų ir įgyvendinti visus planus, ką buvo sumaniusi.

"Pradėjome nuo balto lapo. Kai įsikėlėme į naujai rekonstruotą pastatą, jame buvo tik vienas fortepijonas. Supirkome beveik visus didžiuosius instrumentus.

Per tuos penkiolika metų suformuota įstaigos struktūra, kolektyvai, surengta daug įdomių, įsimenančių koncertų ir renginių. Manau, kad įstaiga sėkmingai integravosi į uostamiesčio, Klaipėdos apskrities kultūrinį gyvenimą, tapo žinoma Lietuvos ir tarptautiniu mastu.

Pasikeitė Klaipėdos kamerinio orkestro, Brass kvinteto vadovai ir sudėtis. Su Mindaugo Bačkaus atėjimu vadovauti Klaipėdos kameriniam orkestrui, be tradicinių Klaipėdos koncertų salės festivalių, gimė Tarptautinis violončelės festivalis, Violončelės akademija.

Labai sustiprinta muzikos edukacija, pritraukta vaikų ir jaunimo auditorija", - pasiekimais pasidžiaugė D. Žičkuvienė ir apgailestavo, kad dėl didelių finansinių įsipareigojimų nepavyko įstoti į Tarptautinę koncertų organizatorių asociaciją.

„Žinoma, pandemija taip pat gerokai apsunkino mūsų veiklą, sumažino lankomumą. Tad naujam vadovui bus kiti iššūkiai. Linkiu jam sėkmės, įsiliejant į šaunų kolektyvą ir plėtojant profesionalios klasikinės muzikos sklaidą Klaipėdoje. Tikiu, kad kiekvienas vadovas ateina su geriausiais ketinimais ir naujomis idėjomis“, - sakė S. Žičkuvienė.

Klaipėdos koncertų salė yra Klaipėdos miesto savivaldybės įstaiga, tad naujo vadovo konkursą organizavo Savivaldybės sudaryta komisija. Klaipėdos koncertų salės atstovų komisijoje nebuvo ir kol kas apie konkurso rezultatus niekas neinformavo. Pasak D. Žičkuvienės, konkursas turėjo vykti rugpjūčio 18 d., tačiau buvo paankstintas.

Savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Inga Gelžinytė-Litinskienė patvirtino, kad laimėtojas eiti Klaipėdos koncertų salės direktoriaus pareigas buvo išrinktas rugpjūčio 13 d., penktadienį.

Šiuo metu vyksta jo kandidatūros patikrinimo procedūros. Tad laimėtojas neskelbiamas. Taip pat Personalo skyrius neteikia informacijos ir kiek buvo kandidatų eiti šias pareigas.

Neoficialiais duomenimis, konkursą laimėjo naujienų portalo 15min videožurnalistas Tadas Grabys.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder