Paaiškėjo: įtartini rusų sunkvežimiai keliaus į Afriką

Paaiškėjo: įtartini rusų sunkvežimiai keliaus į Afriką

Lietuvos policija savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje ramina gyventojus paaiškinimu, iš kur Lietuvoje atsirado įtartini sunkvežimiai su rusiškais numeriais.

"Norime nuraminti dėl rusiškais numeriais ženklintų Kamazų susirūpinusius piliečius. Šie sunkvežimiai nekelia jokios grėsmės, jie vežami į Klaipėdą ir bus plukdomi pardavimui į Afriką.

Ačiū už Jūsų pastabumą ir reakciją", - skelbiama pranešime.

VE.lt primena, kad sekmadienį magistralėje Kaunas–Klaipėda žmonės pastebėjo koloną baltų KAMAZ markės sunkvežimių be tentų. Šie, pasak liudininkų, buvo su Rusijos Federacijos registracijos numeriais ir panašūs į tuos, kuriais Rusija „humanitarinės pagalbos“ priedanga gabeno karinę techniką į Ukrainą.

Lietuvos muitinė taip pat išplatino pranešimą:

"Visuomenę sujaudino magistrale „Vilnius–Klaipėda“ važiuojantys baltos spalvos sunkvežimiai, primenantys tuos, kurie iš Rusijos į Ukrainą „gabena humanitarinius krovinius“.

Informuojame, jog kovo pabaigoje į Lietuvą kaip prekė per Vilniaus teritorinės muitinės Medininkų kelio postą iš Baltarusijos iš tiesų įvažiavo keletas baltos spalvos sunkvežimių. Visi jie tušti. Poste, pagal muitinės kompetenciją, jiems buvo įforminta tranzito procedūra. Sunkvežimių pirkėjas ir gavėjas – ta pati Lietuvoje registruota uždaroji akcinė bendrovė, pardavėjas – Rusijos įmonė. Sunkvežimiai – prekės buvo nukreipti į Klaipėdos jūrų uostą tolesniems muitinės veiksmams atlikti".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder