Paslaptingas lankytojas antrą kartą nepasirodė prie rašytojo kapo

Paslaptingas lankytojas antrą kartą nepasirodė prie rašytojo kapo

Baltimorės kapinėse JAV Merilendo valstijoje rašytojo Edgaro Alano Po (Edgar Allan Poe) gerbėjai naktį į trečiadienį vėl laukė mįslingo lankytojo. Tačiau jis nepasirodė antrą kartą iš eilės, rašo "The Baltimore Sun"

Daugiau kaip 60 metų nežinomas asmuo E. A. Po gimimo dieną ant jo kapo naktį palikdavo tris raudonas rožes ir pusę butelio konjako. Tačiau pernai mįslingas nepažįstamasis jau nepasirodė. Imta spėlioti, kad jam kas nors atsitiko arba kad jis nutraukė tradiciją.

E. A. Po muziejaus Baltimorėje kuratorius Džefas Džeromas (Jeff Jerome) nežinomąjį stebėjo nuo 1976 metų sausio 19-osios. Tačiau, anot jo, yra įrodymų, kad minėta ceremonija pradėta dar 1949-aisiais.

Muziejininkas teigė nesuprantąs, kodėl nepažįstamasis prie kapo gerdavo konjaką, nes nė viename E. A. Po (Edgar Allan Poe) apsakyme ar laiške neminimas šis gėrimas.

Žmogus į Baltimorės kapines, kuriose palaidotas poetas, ateidavo naktį nuo vidurnakčio iki 5 valandos ryto. Jis išgerdavo į poeto ir siaubo apsakymų rašytojo sveikatą ir ant kapo palikdavo iki pusės nugertą konjako butelį ir tris raudonas rožes.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder