Žuvies šašlykas nemėgstantiems mėsos: ką dėti į marinatą, kad būtų puikus skonis

Skumbrė yra viena sveikiausių žuvų rūšių, turinti mineralų, vitaminų ir omega-3. Ją labai lengva paruošti, ypač jei tai darote lauke. Pateikiame greitą skumbrės kepimo ant grotelių būdą pagal ispanišką receptą, kuriuo pasidalijo „Visitsouthernspain".

Šis ant grotelių keptos skumbrės receptas bus puiki alternatyva pastaruoju metu išpopuliarėjusiems skumbrės filė patiekalams. Jį lengva paruošti, jam nereikia daug ingredientų, o rezultatas nustebins aromatu ir skoniu.

Ingredientai:

6 sveikos skumbrės (be vidurių, žvynų ir kaulų)

2 citrinos

4 česnako skiltelės

2 šaukštai šviežių petražolių

1/4 puodelio tyro alyvuogių aliejaus

2 šaukštai baltojo vyno acto

1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos

Druskos ir pipirų pagal skonį.

Kaip marinuoti skumbrę kepimui ant grotelių

Paruoškite skumbrę - išdarinėkite ją, išvalykite nuo žvynų ir kaulų.

Paruoškite marinatą: dubenyje sumaišykite smulkintą česnaką, petražoles, alyvuogių aliejų, vyno actą, papriką, druską ir pipirus.

Marinuokite skumbrę: padarykite keletą įpjovimų ant kiekvienos žuvies, kad marinatas patektų į vidų. Sudėkite skumbres į dubenį su marinatu, pridėkite citrinos griežinėlių. Uždenkite dangčiu arba plėvele ir padėkite į šaldytuvą nuo 30 minučių iki 2 valandų.

Įkaitinkite kepsninę iki vidutinės arba didelės kaitros. Išimkite skumbrę iš marinato ir leiskite ištekėti skysčiui. Padėkite žuvį ant grotelių. Kepkite ant grotelių po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės arba kol oda taps traški, o mėsa balta ir lengvai atskiriama šakute.

Tada skumbrę nuimkite nuo grotelių ir padėkite į lėkštę. Papuoškite šviežiomis petražolėmis ir, jei norite, citrinos griežinėliais.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder