Siurprizas Gala koncerto žiūrovams

(4)

Iškilmingo naujausio šalyje Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro atidarymo Gala koncerto, vyksiančio balandžio 20-ąją, renginio programos intriga išsaugota iki pabaigos. Žiūrovai, sumokėję 150 eurų už koncerto bilietus, pirko staigmeną, visi bilietai buvo išparduoti.

Netrukus damos puošis vakarinėmis suknelėmis, o jų vyrai galės nupūsti dulkes nuo pasižmonėjimų išsiilgusių frakų, kad šventiškai ir pakiliai nusiteikę įžengtų į rekonstruoto Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro atidarymo Gala koncertą.

Nors koncerto programa taip ir nebuvo paskelbta, sprendžiant iš koncerto kūrybinės komandos, atlikėjų ir dirigentų sudėties, renginys turėtų būti išties įspūdingas.

„Vakarų ekspresas“ teiravosi profesorės, muzikologės Daivos Kšanienės nuomonės apie Gala koncertą, kuriame ji dalyvaus kaip kviestinė garbės viešnia.

D. Kšanienė teigė nematanti nieko piktinančio, kad programa nėra paskelbta, nes mananti, kad Muzikinis teatras turi teisę elgti taip, kaip jam atrodo įdomiau.

Pagrindinis akcentas - atidarymas

"Teatras tiesiog ruošiasi pirmą kartą Lietuvos istorijoje naujo Muzikinio teatro pastato atidarymo proga pateikti klausytojams siurprizą. Aš nevertinu, ar tai gerai, ar tai blogai. Tai yra kitaip, nei mes esame įpratę. Tai yra įdomu ir intriguoja. Kažkam gali patikti, kažkam gali nepatikti. Kas pamatys tą programą, tuomet ir įvertins.

Kalbant iš savo profesinės patirties perspektyvos, per ilgus metus koncertų žinojimo ir lankymo, daugybę kartų esu susidūrusi su žmonėmis, kurie eina į koncertą, nežinodami jo programos. Ir tai niekam nekliūva.

Būna tokių atvejų, kai yra galimybė sužinoti programą, bet žmonės tiesiog nepasidomi. O čia visgi pagrindinis akcentas yra ne tiek muzikinė programa, kiek atidarymas.

Aš pasitikiu mūsų teatru, mūsų atlikėjais, pasitikiu mūsų dirigentais, dainininkais, režisieriais, mūsų orkestru ir visais kitais. Nemanau, kad jie parodys nei šį, nei tą. Atidarymas - tai nėra vien koncertas. Tai yra tam tikra ceremonija ir visuomeninis įvykis. Atidaryme svarbūs ir kiti aspektai, ne vien muzikos skambėjimas", - sakė D. Kšanienė.

ksaniene

Kūrėjų proporcija

Kūrybinėje Gala koncerto komandoje proporcingai atsakomybėmis dalinasi kūrėjai iš Klaipėdos bei Vilniaus. Renginį režisuos - Dalius Abaris, Klaipėdos festivalio operos „Skrajojantis olandas“ bei videografinio spektaklio „Carmina Burana“ statytojas.

Jam režisūroje talkininkauja ir asistuoja KVMT režisieriaus asistentė Karina Novikova, žiūrovų simpatijas pelniusios kamerinės komiškos operos „Meilės eliksyras“ režisierė bei tarptautinės rezidencijos programos „Opera Accelerator“, skirtos jauniems operos dainininkams, įkūrėja. Klaipėdietis kompozitorius Donatas Bielkauskas kurs renginio prologą. Ilgamečiam KVMT solistui Virginijui Pupšiui patikėtas scenarijaus rašymas.

Renginio kostiumų stilistė - drabužių dizainerė ir teatro kostiumų dailininkė Agnė Kuzmickaitė. Daugelio KVMT spektaklių šviesų dailininkas Andrius Stasiulis ir ilgametė KVMT grimo dailininkė Aira Braždienė prisidės prie Gala koncerto estetikos ir grožio kūrimo

Scenų žvaigždės

Koncertinę programą atliks KVMT bei kviestiniai solistai. Žiūrovų ausis ir širdis džiugins solidžią scenos patirtį turintys KVMT solistai: sopranas Beata Ignatavičiūtė, sopranas Rita Petrauskaitė, baritonas Mindaugas Rojus ir jaunasis KVMT solistas tenoras Giedrius Gečys.

Kviestinių atlikėjų desantas, šlovę pelnęs tarptautinėse operos scenose: sopranas Katerina Estrada Tretyakova, tenoras Tomas Povilionis, baritonas Vytautas Juozapaitis bei bosai Vladimiras Prudnikovas ir Almas Švilpa. Sodraus skambesio ir judesio grakštumo koncertui suteiks KVMT simfoninis orkestras, choras ir baleto trupės artistai.

Penki dirigentai

Gala koncerto žiūrovai turės galimybę KVMT salėje „Jūra“ stebėti ir patirti penkių talentingiausių Lietuvos dirigentų batutų mostus. Koncerto muzikinę programą diriguos vyriausiasis KVMT dirigentas Tomas Ambrozaitis, tik ką 85 metų jubiliejų atšventęs KVMT garbės dirigentas Stasys Domarkas bei KVMT chormeisteris, kompozitorius, aranžuotojas ir dirigentas Vladimiras Konstantinovas. Koncerte dalyvaus ir du kviestiniai dirigentai: Gintaras Rinkevičius ir Robertas Šervenikas, už intensyvią kūrybinę veiklą pelnę aukščiausius Lietuvos apdovanojimus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder