„Mūzos“ laureatė Eglė Barauskaitė: „Esu laiminga, kad esu tėvų scenoje“

Šeštadienį vakare Klaipėdos dramos teatre netrūko šventinės nuotaikos. Į spektaklį „Fragmentas“ (rež. D. Krymov) susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Šiemet jo laureate tapo aktorė Eglė Barauskaitė.

Į „Fragmentą“ atėję žiūrovai tapo prieš spektaklį vykusios šventinės ceremonijos dalyviais. Ją vedęs aktorius Vaidas Jočys sveikino su švente ir į sceną kvietė išskirtinio dėmesio bei pagarbos ženklais tą vakarą apdovanotus kolegas.

Jau eilę metų už nuopelnus profesionaliai scenai ir publikai, atsidavimą teatrinei kūrybai Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ teikiamas „Mūzos“ apdovanojimas šiemet atiteko aktorei Eglei Barauskaitei. Atsiimdama apdovanojimą aktorė neslėpė jaudulio.

„Esu dėkinga, žemai lenkiuosi mūsų teatro bičiuliams, mecenatams. Ačiū už tokią gražią dovaną – kūrybos įkvėpėją. Mano brangiausi ir svarbiausi įkvėpėjai visada buvo ir bus mano tėvai, šio teatro aktoriai, Marija Černiauskaitė ir Balys Barauskas.

Jie buvo didieji profesijos mokytojai, visada jais liks. Esu laiminga, kad esu jų scenoje ir kad jų scenoje ir man kartais pasirodo mūza“, – kalbėjo E. Barauskaitė.

Aktorė taip pat dėkojo savo scenos partneriams, visam teatro kolektyvui. „Taika alsuojančio pavasario“, – palinkėjimu savo kalbą baigė „Mūzos“ laureatė.

E. Barauskaitė Klaipėdos dramos teatre dirba nuo 1990 m., per tą laiką kūrė vaidmenis net 47 spektakliuose. Už paskutinįjį, įspūdingą ir įtaigią Sesilę A. Juškos režisuotame spektaklyje „Vakarų krantinė“, ji šiemet buvo nominuota „Auksiniam scenos kryžiui“. Aktorė taip pat aktyviai dalyvauja bendruomeninėje teatro veikloje.

Nuo 2016 metų jau penkioliktąją „Mūzą“ įteikęs kompanijos „Bega“ valdybos pirmininkas Aloyzas Kuzmarskis nuolat pabrėžia būtinybę pagerbti ir paskatinti teatro kūrėjus.

„Nusprendę prisidėti bei palaikyti teatro veiklą, kartu siekiame kasmet pamatyti ir atkreipti dėmesį į konkrečius menininkus, kurie savo darbu, talentu, atsidavimu ir kurią šį teatrą“, – sako A. Kuzmarskis.

„Mūzos“ nominaciją sudaro kompanijos „Bega“ skiriama piniginė premija bei skulptoriaus Klaudijaus Pūdymo sukurtas mažosios plastikos darbas, atkartojantis nuo 1990 m. Klaipėdos dramos teatro fojė puošiančių to paties autoriaus skulptūrų „Mūzos“ fragmentą.

Prieš „Mūzų“ įteikimą išskirtinio pagerbimo sulaukė ir daugiau Klaipėdos dramos teatro aktorių, asmeninius apdovanojimus jiems skyrė trys klaipėdiečių šeimos.

Jolanta ir Jonas Sąlygos sveikino ilgametę teatro aktorę Aliną Mikitavičiūtę, Irena ir Valentinas Greičiūnai apdovanojo aktorių Joną Viršilą, o Birutė ir Kazimieras Vaišvilos skyrė apdovanojimą aktoriui Dariui Meškauskui – jį įteikė teatro vadovas Tomas Juočys.

Sveikindami savo išrinktąjį, Irena ir Valentinas Greičiūnai kvietė ir daugiau teatro mylėtojų, bičiulių palaikyti savo mėgstamus aktorius, režisierius bei kitus teatro kūrėjus steigiant jiems dar daugiau apdovanojimų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder