Šunys iš prieglaudos pakeitė gyvenimą

Šunys iš prieglaudos pakeitė gyvenimą

Prieš keturis metus Dominyka iš prieglaudos pasiėmė augintinę Šarą, su kuria netrukus pradėjo sportuoti, dalyvauti varžybose ir kaupti pergalių medalius. Dar po dviejų metų iš tos pačios prieglaudos jos namuose atsirado nauja keturkojė draugė Afrika. Tik šį kartą viskas nebuvo taip paprasta. „Arba jai buvo leidžiama viskas, arba jai nebuvo leidžiama nieko, ji buvo visiškas velniūkštis“, – svarsto TV6 laidos
 

Gyvūnų manija“ pašnekovė Dominyka.

Pirmoji priglausta augintinė nuo judviejų susitikimo suprato, kad rado naujus namus ir jie, kaip ir jos šeimininkė, Šarai labai patiko. Būdama energingo būdo, sportiško sudėjimo, kalytė netruko pademonstruoti puikius sugebėjimus šunų jėgos sporto varžybose.

Tris metus renginiai ir kruopščios  treniruotės buvo tapę kasdienybe: „Ji turi labai stiprią motyvaciją. Kai tik pamato sportinį žaislą – iš karto supranta, kad netrukus reikės kažką daryti: šokti į aukštį, lipti į sieną, jai net sakyti nieko nereikia. Su ja sportuoti buvo lengva, o  kai šuo daro tai, ką nori daryti, jis tiesiog tampa laimingu šuniu, todėl jokių elgesio problemų neturėjome.

Kai netyčia sužinojau, kad ji buvo agresyvi kitiems žmonėms, nustebau. Tada supratau, kad Šara puikus pavyzdys, kad ne nuo pačio šuns priklauso jo charakteris, o nuo žmogaus elgesio. Treniruotės be bausmių, tik pozityvus skatinimas ir jokių bėdų, net menkiausiu agresijos užuominų mums kartu gyvenat nepasitaikė“.

Vis tik kitos augintinės – Afrikos elgesys privertė Dominyką kreiptis į šunų elgesio specialistę, po kurios treniruočių ir elgesio korekcijų situacija pasikeitė. „Mes viena su kita pradėjusios dirbti apsipratome. Iš pradžių bandėme jėgos sportą, bet pastebėjau, kad treniruočių metu ji blogai jaučiasi. Atlikę tyrimus, gavome atsakymą, kad Afrika turi įgimtą širdies ydą, todėl šis sportas ne jai. Buvo liūdna, bet pagalvojau, kad šis šuo į mano gyvenimą atnešė kažką naujo.

Taip atsirado  šunų fitnesas. Sujungiau jėgos sportą, kurį man atnešė Šara, su fitnesu atsiradusiu su Afrika, pradėjau stipriai domėtis šuns elgesiu, kūno kalba, prisijungiau prie „WonderDog šunų akademijos“ trenerių ir pati ėmiausi vesti šunų jėgos sporto užsiėmimus“, – savo istoriją laidai „Gyvūnų manija“ pasakoja Dominyka.

„Šitie šunys man parodė mano gyvenimo kelią. Dabar vedu treniruotes ir negaliu pasakyti, kad dirbu, nes man tai yra malonumas. Esu tiesiog labai laimingas žmogus, ne tik turėdama šiuos šunis, bet ir dėl to, kad jie parodė man mano gyvenimo kelią“, – sako pašnekovė.

Visą Dominykos istoriją išvysite televizijos laidoje „Gyvūnų manija“ šį sekmadienį,  9 val.  per TV6.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder